Column: Nederlandse economie blijft kwetsbaar

De Nederlandse economie groeit weer en was vorig jaar zelfs even de snelst groeiende economie van de hele Eurozone. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de groei breed gedragen, omdat zowel de investeringen als de export sterk toenemen en omdat ook het aantal banen en Lees verder..

Beleggers stoppen $529 miljoen in goudmijnen na beurscorrectie

Na de beurscorrectie van eerder deze maand zochten beleggers hun toevlucht tot goudmijnaandelen, zo meldt Bloomberg. Zo kwam er bij VanEck’s Vectors Gold Miners ETF, onder beleggers ook wel bekend als de GDX, in een week tijd $529 miljoen aan nieuw kapitaal binnen. Dat was de grootste Lees verder..

Buy the dip! Verstandig?

De onrust op de financieel markten heeft beleggers alweer enkele illusies armer gemaakt. Zo is er met een grote klap een einde gekomen aan het idee dat financiële markten voor langere tijd in een fase van lage volatiliteit beland waren. Misschien moeten we nu ook vraagtekens zetten Lees verder..

Venezuela haalt $735 miljoen op met nieuwe cryptomunt

De regering van Venezuela heeft $735 miljoen opgehaald met de uitgifte van een nieuwe virtuele munt die gedekt wordt door de olievoorraden van Venezuela. In totaal wil de regering 100 miljoen van deze nieuwe virtuele munten met de naam ‘petro’ in omloop brengen. De petro is gedekt door Lees verder..

Goudbeurs Hong Kong wil goud promoten voor Zijderoute

De goudbeurs van Hong Kong, ook wel de Chinese Gold & Silver Exchange Society genoemd, is in gesprek met Singapore, Myanmar en Dubai om het verhandelen van goud langs de Zijderoute te promoten. Dat schrijft de South China Morning Post. Het idee is om de verschillende goudbeurzen Lees verder..

Zwitserland houdt referendum over geldcreatie

In Zwitserland wordt later dit jaar een referendum gehouden over een herziening van het geldsysteem, waarbij de centrale bank de kredietverlening van commerciële banken overneemt. Volgens de voorstanders van dit initiatief worden banken daardoor minder kwetsbaar, omdat ze dan alleen geld kunnen uitlenen dat spaarders beschikbaar hebben Lees verder..

Olympisch goud bij Goudkorting

De Olympische Spelen zijn volop gaande en zowel de Nederlanders als de Belgen doen hun uiterste best om zoveel mogelijk gouden plakken te veroveren. Goudkorting heeft deze week een wel heel sportieve aanbieding voor onze relaties die reageren op de volgende actie. Voor elke gouden plak die Lees verder..

Millennials verdienen niet meer dan vorige generatie

Het inkomen van millennials is vrijwel niet gestegen ten opzichte van de vorige generatie, zo blijkt uit onderzoek van de Resolution Foundation dat in acht verschillende Westerse landen werd uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek laten zien dat de jongste generatie er financieel gezien vrijwel niet op Lees verder..

Rentelasten in Verenigde Staten gaan flink toenemen

De schuldenlast van de Verenigde Staten zal de komende jaren flink toenemen door een combinatie van hogere overheidsuitgaven en een stijgende rente, zo waarschuwt zakenbank Goldman Sachs. Volgens analist Alec Phillips voert de Amerikaanse regering onder leiding van president Trump een zeer ongebruikelijk fiscaal beleid, door de Lees verder..