Merkel: “Situatie Turkije bewijst waarde gemeenschappelijke munt”

De problemen in Turkije en de zorgen over de lira bewijzen volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel de waarde van een gemeenschappelijke munt als de euro. Volgens haar is de euro een waardevolle verdediging tegen de speculaties op de valutamarkt waar Turkije momenteel zoveel last van heeft. Tijdens Lees verder..

Beleggers kunnen hun verwachtingen maar beter bijstellen

Het lopend jaar is voor beleggers tot dusverre een geweldig jaar. Al meer dan 75% van de bedrijven in de S&P 500 hebben hun cijfers gepresenteerd en die liegen er niet om. Volgens onderzoeksbureau FactSet is de winst per aandeel met gemiddeld 23,9% gestegen. De stijging over Lees verder..

Kim Dotcom waarschuwt voor crash: “Koop goud en bitcoin”

Internetondernemer Kim Dotcom waarschuwt zijn honderdduizenden volgers op twitter voor een grote economische crisis en roept iedereen op goud en bitcoin te kopen. Hij maakt zich zorgen over de Amerikaanse economie en de enorme schuldenlast van de Verenigde Staten en vreest dat schuldeisers van de Verenigde Staten Lees verder..

Amerikaanse aandelenbeurzen zijn een klasse apart

U bent het waarschijnlijk al vergeten, maar aan het begin van dit jaar trof een golf van extreme volatiliteit de internationale beurzen. De rally, die voorafging aan de golf van wereldwijde koersdalingen, was zeer breed gedragen. Deze forse stijging was gebaseerd op het idee van een synchroon Lees verder..

Russische minister van Financiën: “Dollar te riskant”

De Amerikaanse dollar is geen betrouwbaar betaalmiddel meer voor het internationale handelsverkeer, zo verklaarde de Russische minister van Financiën Anton Siluanov afgelopen weekend in een interview met de Russische publieke zender Rossiya 1. Rusland zou volgens de minister moeten overwegen nationale valuta te gebruiken in het grensoverschrijdende betalingsverkeer. Lees verder..

Crisis Turkije verdiept zich: vlucht naar dollar, yen en Zwitserse frank

De Turkse lira raakte in een vrije val, terwijl president Erdogan en zijn financiële adviseurs de controle over de situatie kwijt lijken te raken en steeds absurdere en nuttelozere uitspraken doen. Eerder vorige week liet de euro een bescheiden rally zien, maar de winst werd meteen weer Lees verder..

Apple doet het alweer!

Beleggers moeten opgelucht hebben ademgehaald toen Apple haar resultaten over het afgelopen tweede kwartaal van 2018 had gepresenteerd. Uitglijders van Twitter, Netflix en vooral Facebook hadden niet alleen tot forse koersdalingen geleid, maar ook twijfel gezaaid over de houdbaarheid van de huidige bull market in aandelen. Die Lees verder..

Huizen worden onbetaalbaar voor starters

De huizenprijzen zullen de komende twee jaar waarschijnlijk nog blijven stijgen en daarmee wordt het voor starters steeds moeilijker om iets te vinden, zo blijkt uit onderzoek van RTL Z. Door de lage rente blijft de vraag naar koopwoningen toenemen, terwijl het aanbod veel minder snel groeit. Lees verder..

Turkije wil geld lenen in Chinese yuan

De regering van Turkije heeft plannen om obligaties uit te schrijven in Chinese yuan, zo maakte president Erdogan afgelopen vrijdag bekend bij de presentatie van zijn nieuwe 100-dagen plan. Ook sprak hij zijn voornemen uit om de economische samenwerking met landen als China, Rusland en India de komende jaren Lees verder..