Stijgende obligatierendementen niet automatisch slecht voor aandelen

Gaat het Fed model het raam uit, omdat de veronderstellingen waarop het gebaseerd is niet (meer) correct zijn? Het zou zomaar kunnen. Dit model veronderstelt dat het rendement op obligaties in lijn beweegt met dat op aandelen. Op zich klinkt dat logisch. Als het rendement op obligaties Lees verder..

Dow Jones verliest 800 punten, beurzen Azië hard onderuit

De Dow Jones verloor woensdag meer dan 800 punten en liet daarmee het grootste verlies zien sinds de correctie van acht maanden geleden. De index sloot 3,15% lager op een stand van 25.598,74 punten, terwijl de breder gedragen S&P 500 index met 3,3% omlaag ging tot 2.785,68 punten. Beleggers Lees verder..

Evi maakt beleggen nóg eenvoudiger met Evi Go

Evi van Lanschot lanceert haar nieuwe product Evi Go. De online vermogensbeheerder maakt hiermee beleggen nog gemakkelijker en laagdrempeliger. Evi vindt dat iedereen moet kunnen beleggen, niet alleen mensen met grote vermogens en een enorme berg aan financiële kennis. Wim Nieuwenhuijse, algemeen directeur van Evi: ‘We laten Lees verder..

Nederlandse goudvoorraad in beeld

De Nederlandsche Bank beschikt over een goudvoorraad van 612 ton, waarvan bijna een derde in Nederland wordt opgeslagen. De redactie van NU.nl mocht een kijkje nemen in de kluis en maakte beelden van de opgestapelde goudstaven, die tegen de actuele goudprijs meer dan €400.000 per stuk waard Lees verder..

Italiaanse 10-jaars rente stijgt naar 3,7%

De rente op Italiaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar blijft maar stijgen en tikte deze week zelfs even de 3,71% aan. Daarmee staat de rente op het hoogste niveau sinds begin 2014. Beleggers maken zich zorgen over het oplopende begrotingstekort van Italië en vrezen voor Lees verder..

De obligatiebubbel van de ECB in één grafiek

De ECB heeft sinds het begin van haar opkoopprogramma in 2015 al meer dan €2 biljoen aan staatsobligaties van landen uit de Eurozone opgekocht. De centrale bank haalde iedere maand voor tientallen miljarden euro’s aan obligaties uit de markt en kocht daarmee veel meer schuldpapier op dan wat Lees verder..

De val van Lehman luidde de pensioencrisis in

Afgelopen maand was het tien jaar geleden dat met de val van Lehman Brothers de grootste crisis sinds die van de Jaren Dertig van de vorige eeuw een aanvang nam. Is er sindsdien iets ten goede gekeerd in de financiële sector. Is die sector gezonder en op Lees verder..

Erdogan: “Turkije zal niet meer lenen van het IMF”

Turkije heeft geen economische problemen en is niet van plan de hulp van het IMF in te schakelen, zo verklaarde president Erdogan afgelopen weekend tijdens het partijcongres van zijn AK-partij in de Turkse hoofdstad Ankara. Hij voegde eraan toe dat het hoofdstuk van het IMF voor Turkije Lees verder..

Heeft Rusland een alternatief voor de dollar?

De Russische president Poetin heeft dit jaar al meerdere keren zijn onvrede uitgesproken over de rol van de dollar als wereldreservemunt. Hij is van mening dat de Verenigde Staten de dollar als politiek wapen gebruiken om andere landen onder druk te zetten, waaronder ook Rusland. Het is Lees verder..