Dossiers

Chinese investeringsbank AIIB houdt deur open voor Trump

Een jaar na de lancering van de Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB) herinnert China de aanstaande president van de Verenigde Staten eraan dat deelname aan de Chinese investeringsbank nog steeds mogelijk is. “De deur zal altijd open blijven, want we hanteren een consistent beleid. De AIIB is Lees verder..

Bitcoin crasht met 20%

De prijs van Bitcoin is vandaag met ongeveer 20% gedaald, nadat de prijs eerder deze week nog moeiteloos door de $1.000 wist te breken. In zeer korte tijd zakte de prijs van de virtuele munt van $1.150 naar ongeveer $900, om vervolgens te stabiliseren op een prijs van ongeveer Lees verder..

Bitcoin passeert $1.000 op eerste dag van 2017

De prijs van Bitcoin brak op de eerste dag van 2017 door de $1.000 en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds november 2013. Toen schoot de prijs in ongeveer een maand tijd van minder dan $200 naar meer dan $1.000, om vervolgens ook weer hard te dalen. Onderstaande grafiek laat het Lees verder..

Nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen

Met ingang van deze week moet beleggen in goud voor de Islamitische wereld toegankelijker worden, zo schrijft de World Gold Council. Zij ontwikkelden in samenwerking met de Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) een nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen. Daarmee kan een nieuwe doelgroep bereikt worden die alleen conform de Lees verder..

Bitcoin naar hoogste niveau in bijna drie jaar

De prijs van een Bitcoin is deze week gestegen tot $770, het hoogste niveau in bijna drie jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de virtuele munt met 77% gestegen. De alternatieve munt profiteert van economische onzekerheid en een toenemende financiële repressie. Steeds meer mensen Lees verder..

Wikileaks lanceert ‘Jemen Files’

Wikileaks heeft vandaag meer dan 500 documenten vrijgegeven die afkomstig zijn van de Amerikaanse ambassade in Jemen. Het gaat om meer dan 200 emails en 300 documenten die verstuurd zijn in de periode van 2009 tot vlak voor het uitbreken van de oorlog in het voorjaar van Lees verder..

Journalisten als verlengstuk verkiezingscampagne Clinton?

Hillary Clinton organiseerde vorig jaar diners voor 65 journalisten en presentatoren van alle grote Amerikaanse media, zo blijkt uit de Podesta emails die Wikileaks heeft vrijgegeven. Het was een zogeheten off the record ontmoeting, wat wil zeggen dat de aanwezige ‘journalisten’ niets naar buiten mochten brengen over wat er tijdens het diner verteld Lees verder..

Apple speelt gegevens klanten door aan veiligheidsdienst

Apple doet niet moeilijk met het doorspelen van klantgegevens, zo blijkt uit de Podesta emails die Wikileaks heeft vrijgegeven. Een medewerker van Apple laat in een email aan John Podesta weten ‘duizenden keren per maand’ gegevens van Apple klanten en apparaten door te geven aan overheden. Het technologiebedrijf Lees verder..

ECB wil meer grip op virtueel geld

De ECB heeft de EU gevraagd strengere regels maken ten aanzien van het gebruik van virtueel geld zoals Bitcoin. De centrale bank is bang dat ze haar grip op het monetaire beleid kwijtraakt als het gebruik van virtueel geld populair wordt. Dat schrijft Reuters op basis van deze publicatie Lees verder..