Bitcoin

Alle nieuwsberichten over Bitcoin.

Column: Bitcoin of goud?

De afgelopen weken zagen we de prijs van bitcoin explosief stijgen. Op het moment van schrijven wordt er zelfs bijna $2.500 voor de virtuele munt betaald, terwijl de prijs begin dit jaar nog onder de $1.000 stond. Vijf maanden geleden was een troy ounce goud meer waard Lees verder..

Bitcoin opnieuw duurder dan goud

De opmars van Bitcoin lijkt niet te stoppen, want met een prijs van meer dan $1.400 is de virtuele munt opnieuw duurder dan een troy ounce goud. Een gouden Krugerrand kost op het moment van schrijven iets meer dan €1.200, terwijl je voor een Bitcoin omgerekend ongeveer €1.300 Lees verder..

Bitcoin duurder dan goud

De prijs van bitcoin bereikte donderdag een nieuw record van $1.280. Daarmee is de virtuele munt voor het eerst in haar jonge geschiedenis duurder dan een troy ounce goud. De prijs van bitcoin is de afgelopen weken erg hard gestegen, mede door grote belangstelling vanuit China. Het is Lees verder..

Bitcoin crasht met 20%

De prijs van Bitcoin is vandaag met ongeveer 20% gedaald, nadat de prijs eerder deze week nog moeiteloos door de $1.000 wist te breken. In zeer korte tijd zakte de prijs van de virtuele munt van $1.150 naar ongeveer $900, om vervolgens te stabiliseren op een prijs van ongeveer Lees verder..

Bitcoin passeert $1.000 op eerste dag van 2017

De prijs van Bitcoin brak op de eerste dag van 2017 door de $1.000 en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds november 2013. Toen schoot de prijs in ongeveer een maand tijd van minder dan $200 naar meer dan $1.000, om vervolgens ook weer hard te dalen. Onderstaande grafiek laat het Lees verder..

Bitcoin naar hoogste niveau in bijna drie jaar

De prijs van een Bitcoin is deze week gestegen tot $770, het hoogste niveau in bijna drie jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de virtuele munt met 77% gestegen. De alternatieve munt profiteert van economische onzekerheid en een toenemende financiële repressie. Steeds meer mensen Lees verder..

ECB wil meer grip op virtueel geld

De ECB heeft de EU gevraagd strengere regels maken ten aanzien van het gebruik van virtueel geld zoals Bitcoin. De centrale bank is bang dat ze haar grip op het monetaire beleid kwijtraakt als het gebruik van virtueel geld populair wordt. Dat schrijft Reuters op basis van deze publicatie Lees verder..

Blockchain, het volgende hoofdstuk in Bitcoin

Terwijl de bitcoin langzaam maar zeker een algemeen geaccepteerde betaalmethode wordt, wordt een deel van de achterliggende techniek, de blockchain, misschien wel de grootste innovatie in zaken doen in de recente geschiedenis. Omdat het doen van zaken en handelen voor een groot deel gebaseerd zijn op vertrouwen Lees verder..

Bitcoin krijgt gezicht: Craig Wright

De Australische ondernemer Craig Wright maakte vandaag een einde aan de jarenlange speculatie over de herkomst van de Bitcoin. In een interview met de BBC zegt Wright dat hij de ontwikkelaar is achter deze virtuele munt, die wereldwijd gebruikt wordt om anoniem en zonder tussenkomst van banken transacties te Lees verder..