Pensioenen

Het laatste nieuws over de pensioenfondsen en de ontwikkelingen die van belang zijn voor uw pensioen.

DNB wil pensioenfondsen hervormen

Volgens de Nederlandsche Bank moet het pensioenstelsel in Nederland drastisch hervormd worden om de fundamentele zwakheden en onzekerheden voor alle deelnemers weg te nemen. Binnen het huidige systeem weet eigenlijk niemand meer wat voor pensioen hij of zij kan verwachten, omdat de rendementen van jaar tot jaar Lees verder..

Lex Hoogduin: “Beleid ECB volledig in strijd met filosofie”

Kees de Lange sprak voor Café Weltschmerz met hoogleraar monetaire economie Lex Hoogduin over de toekomst van ons pensioenstelsel en het monetaire beleid van de ECB. Een uitvoerig gesprek over de complexiteit van ons financiële systeem en de roekeloze koers die de ECB is gaan varen om de economie Lees verder..

“Pensioenfondsen moeten helft in goud beleggen”

Pensioenfondsen zouden tot 70% van hun vermogen in goud of goudgerelateerde beleggingen moeten investeren. Dat zegt vermogensbeheerder Christopher Wood van het toonaangevende Aziatische beleggingsfonds CLSA. De uitbreiding van het stimuleringsprogramma van de ECB en de invoering van een negatieve rente door de Bank of Japan laten volgens Lees verder..

‘Pensioen van miljoenen Nederlanders gaat omlaag’

Pensioenfondsen verwachten dat er de komende tien jaar gekort moet worden op het pensioen van miljoenen Nederlanders, zo bericht RTL-Z. Door de extreem lage rente en de recente daling van de aandelenkoersen is de dekkingsgraad van verschillende grote fondsen onder de kritieke ondergrens van 90% gezakt. Begin dit jaar stonden Lees verder..

Pensioenen hoeven niet gekort te worden

Ouderen met een pensioen kunnen zullen blij zijn. Ondanks de matige financiële situatie van de pensioenfondsen is het niet nodig om de pensioenen te verlagen. Door dit besluit lopen de jongeren wel een groter risico om hier later voor op te draaien. De Nederlandsche Bank heeft besloten Lees verder..

Documentaire: The Retirement Gamble

Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten speelt de discussie over pensioenen. Door de beurscrash van 2008, het omvallen van verschillende banken en het omstreden monetaire beleid van centrale banken wereldwijd maken mensen zich meer zorgen over hun oudedagvoorziening. De volgende documentaire over het Lees verder..

Dekkingsgraad pensioenfondsen met een kwart hersteld

Sinds het begin van 2009 is de gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen per saldo met 15% gestegen, zo maakte de Nederlandsche Bank vandaag bekend. Daarmee is een kwart van het totale verlies aan dekkingsgraad als gevolg van de financiële crisis weer goedgemaakt. Vooral de pensioenfondsen die volop belegden Lees verder..

Pensioenfondsen moeten voldoen aan nieuwe eisen

Het kabinet gaat nieuwe eisen stellen aan de pensioenfondsen. De overheid wil de sector daar schokbestendiger mee maken. Pensioenfondsen moeten eerder ingrijpen bij financiële tegenvallers zoals schokken op de beurs of een stijgende levensverwachting. Dit maakte het kabinet afgelopen vrijdag bekend. Staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma, kondigde Lees verder..

Gedragscontrole verzekeraar op Facebook is 1 april grap

Social-Checker start discussie over privacygevoelige gegevens Diemen, 1 april 2014 – De proef met beeld- en taalherkenningssoftware Social-Checker van De Nederlanden van Nu is een 1 april grap. Er verschenen vorige week na de aankondiging door de verzekeraar diverse berichten in de media dat de online verzekeraar Lees verder..