Goudprijs stijgt door escalatie Oekraïne?

De goudprijs schoot vanmiddag met bijna een procent omhoog, nadat bekend werd Rusland aan nieuwe militaire oefeningen begonnen is. De Russen zijn niet te spreken over de militaire operatie van het Oekraïense leger tegen de pro-Russische separatisten. De Oekraïense commando’s zouden een barricade van de militanten bestormd hebben, een maatregel waar de Russische troepen volgens de Russische minister van Defensie wel op moesten reageren. Het is nog niet tot een directe confrontatie gekomen tussen Russische en Oekraïense troepen, maar van de gewenste de-escalatie in de regio is zeker nog geen sprake.

Goudprijs stijgt door onrust Oekraïne

Goudprijs stijgt door onrust Oekraïne (Bron: Goldprice.org)

De Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, gaf een verklaring tegenover de pers: “Als deze militaire machine niet wordt gestopt, dan zal dat leiden tot een groter aantal doden en gewonden. We voelen ons  genoodzaakt te reageren op een dergelijke ontwikkeling van de situatie”. Tenminste twee pro-Russische separatisten zouden gedood zijn door het Oekraïense leger. Ook Poetin sprak zich uit tegen het optreden van de Oekraïense militairen: “Als het regime in Kiev is begonnen is met het inzetten van het leger tegen haar eigen bevolking, dan is dat zonder twijfel een ernstig misdrijf”.

Onder het akkoord dat een week geleden in Genève gesloten werd tussen de betrokken partijen werd besloten dat pro-Russische separatisten zich terug zouden trekken uit overheidsgebouwen en van de openbare weg. De Amerikaanse president Obama verwijt het Russische leger dat ze niet heeft ingegrepen toen de pro-Russische militanten gebouwen en wegen bezetten.

In het Oosten van Oekraïne bezetten pro-Russische demonstranten overheidsgebouwen

In het Oosten van Oekraïne bezetten pro-Russische demonstranten overheidsgebouwen

Het leger van Oekraïne loopt tegen barricades op

Het leger van Oekraïne loopt tegen barricades op (Bron: BBC)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goudprijs stijgt door escalatie Oekraïne?

  • Dan is zeker vlak daar na de vrede getekend want het ging weer net zo hard na beneden als dat het steeg.
    Dit is wel een heel goed kopen manier om goud te promoten nog geen week gelden werd de handel in goud nog stilgelecht om dat het zo verschrikkelijk hard na beneden ging en toen was er zeker niet aan de hand in het Oosten van Oekraïne.
    Dit noem ik nu pure propaganda.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo