Poetin: “Vluchtelingencrisis Europa was volledig te verwachten”

poetin-vluchtenlingencrisisVolgens de Russische president Poetin was de vluchtelingencrisis in Europa volledig te verwachten. De vluchtelingenstroom naar Europa is volgens hem namelijk het directe gevolg van het Westerse beleid in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, waardoor een voedingsbodem kon ontstaan voor terreurbewegingen en jihadisten.

“Wij Rusland – en ik persoonlijk enkele jaren geleden – hebben duidelijk aangegeven dat er acute problemen zouden ontstaan als onze zogenaamde Westerse partners door zouden gaan met hun falende buitenlandse beleid, specifiek in de regio waar veel Moslims wonen, het Midden-Oosten en Noord-Afrika”, zo verklaarde Poetin tijdens het Eastern Economic Forum in de Russische stad Vladivostok.

Het Westen heeft volgens Poetin de fout gemaakt om hun eigen standaarden op te leggen aan de rest van de wereld, zonder daarbij rekening te houden met de historische, religieuze, nationale en culturele eigenschappen van specifieke regio’s. De enige manier om de stroom van vluchtelingen richting Europa te stoppen is om de probloemen op te lossen in de landen waar de mensen uit gevlucht zijn. En de eerste stap in die richting is het creëren van een gemeenschappelijk front dat jihadistische groeperingen zoals Islamitische Staat (IS) tot in de kern kan bestrijden, aldus Poetin.

Internationale coalitie

“We willen echt graag een soort internationale coalitie vormen, daarom hebben we al gesprekken gevoerd met onze Amerikaanse partners”, zo verklaarde de Russische president tegenover de aanwezige pers. Volgens de Russische premier zullen de vluchtelingen pas terugkeren als het terrorisme compleet is uitgeroeid. Het opnieuw opbouwen van de lokale economieën en sociale structuren kan pas plaatsvinden als de situatie weer veilig is. Maar ook dan is terughoudendheid geboden. “Als we eenzijdig handelen en blijven discussiëren over de quasi-democratische principes voor bepaalde gebieden, dan brengt ons dat alleen maar bij een grotere impasse”, aldus Poetin. Volgens hem moet de internationale coalitie de geschiedenis, cultuur en lokale tradities in de regio’s waar de vluchtelingen vandaan komen respecteren.

Poetin kon het niet laten om hard uit te halen naar Europa. Tot zijn grote ergernis blijft het oude continent blind de orders van de Verenigde Staten opvolgen, ook als er geen gemeenschappelijke belangen zijn. Voorafgaand aan de toespraak van Poetin zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Europese landen veel kunnen leren van de manier waarop Rusland de vluchtelingen uit Oekraïne heeft opgevangen. Zij kregen volgens de woordvoerster Maria Zakharova allemaal onderdak, voedsel en hulp aangeboden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo