Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

Goudbeurs Hong Kong wil goud promoten voor Zijderoute

De goudbeurs van Hong Kong, ook wel de Chinese Gold & Silver Exchange Society genoemd, is in gesprek met Singapore, Myanmar en Dubai om het verhandelen van goud langs de Zijderoute te promoten. Dat schrijft de South China Morning Post. Het idee is om de verschillende goudbeurzen Lees verder..

Olympisch goud bij Goudkorting

De Olympische Spelen zijn volop gaande en zowel de Nederlanders als de Belgen doen hun uiterste best om zoveel mogelijk gouden plakken te veroveren. Goudkorting heeft deze week een wel heel sportieve aanbieding voor onze relaties die reageren op de volgende actie. Voor elke gouden plak die Lees verder..

Zilver opnieuw goedkoop tegenover goud

Zilver is momenteel relatief goedkoop ten opzichte van goud, want op dit moment krijg je voor de prijs van een troy ounce goud meer dan 80 troy ounce zilver. Daarmee ligt de ratio tussen beide edelmetalen op het hoogste niveau in twee jaar tijd. Ook in historisch Lees verder..

Chinezen kochten in 2017 meer goud

Het afgelopen jaar is er in China weer meer goud verkocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de China Gold Association vorige week naar buiten heeft gebracht. Vooral gouden sieraden werden vorig jaar weer vaker gekocht, terwijl ook de vraag naar munten en baren toenam. De totale Lees verder..

Vraag naar goud-ETF’s daalde in 2017

De wereldwijde vraag naar goud is vorig jaar met 7% gedaald tot 4.071,7 ton, zo blijkt uit een nieuw rapport dat vandaag door de World Gold Council naar buiten werd gebracht. Vergeleken met een jaar eerder werd er meer goud gebruikt voor sieraden en de productie van elektronica, Lees verder..

Verkoop gouden munten US Mint sterk gedaald in 2017

De verkoop van gouden munten bij de US Mint lijkt weer weg te zakken tot het niveau van voor het uitbreken van de financiële crisis, zo blijkt uit een analyse van de verkoopcijfers van het Amerikaanse munthuis. Ook de vraag naar zilveren munten is na een aantal Lees verder..

Staatsfondsen ontdekken alternatieve beleggingen

Sinds het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2008 bewaren staatsfondsen een steeds groter deel van hun vermogen in alternatieve beleggingen. Door de extreem lage rente zijn staatsobligaties minder interessant geworden, terwijl aandelen tegen de huidige waardering steeds meer koersrisico met zich meedragen. Om de balans Lees verder..

Confiscatie van zilver?

De meeste mensen die beleggen in edelmetalen zijn wel bekend met de confiscatie van goud in de Verenigde Staten in 1933. De toenmalige Amerikaanse president Roosevelt gaf met ‘Executive Order 6102‘ opdracht aan alle burgers om hun gouden munten, goudbaren en goudcertificaten in te leveren tegen een Lees verder..

Rusland kocht vorig jaar 223 ton goud

Rusland heeft het afgelopen jaar een recordhoeveelheid van 223 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. In december kocht de centrale bank 300.000 troy ounce van het gele metaal bij, waarmee het totaal over het hele jaar uiteindelijk Lees verder..