Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

Zilverprijs op laagste niveau na correctie inflatie

De zilverprijs is nog niet eerder zo laag geweest als nu, wanneer je deze corrigeert volgens de inflatie. Ook goud is momenteel relatief goedkoop, wanneer je de prijs afzet tegen de algemene prijsontwikkelingen van goederen en diensten. Aan het begin van deze eeuw stond zilver op ongeveer Lees verder..

World Gold Council: “China en India zijn belangrijkste goudmarkten”

De goudprijs beweegt enige tijd in een zeer smalle bandbreedte en schommelt al meer dan een jaar rond de €35.000 per kilo. Wanneer je kijkt naar alle geopolitieke spanningen en het ruime monetaire beleid van centrale banken zou je misschien een hogere goudprijs verwachten, maar volgens John Lees verder..

Goldcorp: “Goudmijnsector nadert peak gold”

Binnen de goudmijnsector horen we steeds meer geluiden dat peak gold nabij is, het moment waarop de wereldwijde productie van goudmijnen haar piek bereikt en een dalende trend zal inzetten. De reden daarvoor is dat er steeds minder nieuwe ontdekkingen worden gedaan, terwijl bestaande goudmijnen langzaam maar Lees verder..

Venezuela kocht goud terug van Citigroup

De centrale bank van Venezuela heeft in april $172 miljoen betaald aan de Amerikaanse bank Citigroup om een deel van haar goud weer terug te krijgen. Het gaat om goud dat eerder door de centrale bank als onderpand was aangeleverd om dollars te kunnen lenen, zo meldt Reuters Lees verder..

Goudkorting Zilverweken

Het is zover: De inmiddels fameuze Goudkorting Zilverweken zijn weer aangebroken! De laatste twee weken van mei hebben wij een waanzinnige aanbieding voor de eerste 25 relaties die reageren. Bestel nu fysiek goud met 13% korting op de huidige goudkoers. Dat is alvast 3% extra korting bovenop Lees verder..

Waar blijven de grote goudvondsten?

Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik mijn column heb geschreven. Zoals eerder vermeld laten mijn operationele werkzaamheden het niet altijd toe om deze column wekelijks te schrijven. Maar wat gebeurt er momenteel veel in de wereld, veel meer nog dan wat er in de grote kranten Lees verder..

Iran zoekt toevlucht in goud

De bevolking van Iran zoekt haar toevlucht in fysiek goud, nadat de centrale bank vorige week strenge kapitaalcontroles invoerde om een vlucht van vreemde valuta uit het land tegen te houden. Door de terugkeer van de Amerikaanse sancties tegen Iran heeft de centrale bank besloten dat iedereen Lees verder..

Greenspan over goud

Volgens voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan is goud nog steeds belangrijk. Ook al heeft het edelmetaal geen enkele functie meer in het betalingsverkeer, centrale banken en financiële instellingen zoals het IMF houden vast aan hun strategische goudvoorraad. In een bijeenkomst die op 25 april achter gesloten deuren werd Lees verder..

‘Hoogste gemiddelde goudprijs in vijf jaar’

Analisten van Thomson Reuters GFMS verwachten dat de goudprijs dit jaar gemiddeld $1.360 per troy ounce zal bedragen. Dat is niet alleen een toename van 7% ten opzichte van vorig jaar, maar ook het hoogste gemiddelde prijsniveau van de afgelopen vijf jaar. De laatste keer dat de Lees verder..