Bezorgde spaarders kopen goud

Beleggers en spaarders die zich zorgen maken over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone besluiten steeds vaker goud te kopen. Door een samenloop van gebeurtenissen was de vraag naar goud begin dit jaar relatief groot. De ontkoppeling van de Zwitserse franc aan de euro, het besluit van de ECB om de spreekwoordelijke geldkraan open te draaien en de problemen in Griekenland waren allemaal factoren die het vertrouwen in de euro een deuk hebben gegeven.

Dat zagen we ook terug in de wisselkoers, want de euro staat op dit moment al 7,5% lager ten opzichte van de dollar dan begin dit jaar. Kreeg je rond de jaarwisseling nog 1,21 dollar voor elke euro, nu is dat slechts 1,12 dollar. Door het wisselkoerseffect steeg de goudprijs in euro in januari nog harder dan in dollars, waardoor sommige spaarders en beleggers nerveus werden.

De Telegraph schrijft dat de Britse goudhandelaar BullionByPost begin dit jaar het meeste goud verkocht heeft in haar zesjarige bestaan. Het bedrijf – dat vorig jaar een omzet van £96 miljoen realiseerde – zei dat de verkoop in de eerste vijf weken van dit jaar 40% hoger lag dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook Doijer & Kalff zag de omzet sterk stijgen….

goldbars-ubs

Bezorgde spaarders kopen goud

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo