Brits bergingsschip haalt zilverschat van de zeebodem

Een Brits bergingsteam heeft een grote hoeveelheid zilveren munten weten terug te halen uit een Brits schip dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken werd gebracht. Het schip, de SS City of Cairo, was in 1942 met ongeveer 300 passagiers en een lading van 100 ton aan zilveren munten onderweg van Bombay naar Engeland toen het werd aangevallen door een Duitse onderzeeër.

Het schip werd geraakt door een torpedo en begin langzaam te zinken. Bijna alle opvarenden wisten toen nog van het schip af te komen, maar de lading van 2.000 kisten vol met zilveren munten was niet meer te redden. Het zilver vertegenwoordigde toen al een grote waarde, want vandaag de dag zou het zilver nog steeds een kleine €50 miljoen waard zijn.

Een lange tijd werd gedacht dat de kostbare lading nooit meer teruggevonden zou worden, maar een internationaal team van oceanografen en bergingswerkers wist met behulp van zeer geavanceerde sonarsystemen en robots het schip op een diepte van 5.150 meter te lokaliseren. Binnen twee uur werd het schip al gevonden, in tweeën gebroken en gedeeltelijk bedekt door enkele meters aan zeebodem.

coin-treasure3

Veel zilveren munten teruggehaald uit scheepswrak

coin-treasure2

De zilveren munten waren afkomstig uit India

coin-treasure

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo