Grondstoffen

Zijn aandelen overgewaardeerd?

De aandelenmarkt lijkt weinig vatbaar voor de toenemende geopolitieke spanningen en de dreiging van een wereldwijde handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Weliswaar hebben de aandelen in opkomende markten een kleine correctie laten zien, maar over de hele linie staan de waarderingen van aandelen hoger dan Lees verder..

De oliemaatschappijen zijn de weg kwijt

Het doet een beetje vreemd aan op een moment dat olieprijzen gestaag omhoog kruipen, maar oliemaatschappijen weten het even niet meer. Moeten ze nu wel of niet blijven investeren in langlopende projecten of is het beter meer op de korte termijn te werken? De wijsheid van het Lees verder..

De oliesector pompt heel grote vrije kasstromen op

Na jaren van de tering naar de nering zetten lijken de goede oude tijden weergekeerd voor de oliesector. Misschien worden de tijd wel beter dan ze ooit geweest zijn! Dankzij een stijgende vraag, problemen in Venezuela en politieke spanningen in het Midden-Oosten is de olieprijs in 2018 Lees verder..

Gaat de olieprijs weer terug naar $100?

De kogel is door de kerk. President Trump heeft besloten het verdrag, dat zijn voorganger Obama met Iran had gesloten, niet meer te verlengen en daarvoor in de plaats oude en nieuwe sancties in te stellen. Iran is een belangrijke partij binnen OPEC en het is derhalve Lees verder..

Handel in Chinese oliecontracten verdubbeld na openbreken Iran-deal

De handel in de nieuwe Chinese oliecontracten is verdubbeld sinds president Trump heeft aangekondigd dat hij nieuwe sancties zal opleggen aan Iran. De Amerikaanse regering trekt zich eenzijdig terug uit het internationale akkoord over het nucleaire programma van Iran en daarmee zal Iran waarschijnlijk opnieuw worden afgesloten Lees verder..

Zorgen Tesla drukken prijs lithium omlaag

De opkomst van elektrische auto’s zorgt voor een grote vraag naar lithium, omdat deze grondstof essentieel is voor de productie van batterijen. Dat zagen we ook terug in de prijs, want die is in twee jaar tijd verdubbeld. Een deel van die prijsstijging was gebaseerd op speculatie, Lees verder..

China lanceert benchmark voor olie in yuan

China heeft vandaag met succes haar eigen benchmark voor de olieprijs gelanceerd. Met ingang van deze week kunnen handelaren via de Shanghai International Energy Exchange contracten voor levering van olie afsluiten, waarbij de olieprijs in yuan genoteerd staat. Met de lancering van dit oliecontract wil China als Lees verder..

Johnson Matthey: ‘Overschot platina en tekort palladium in 2018’

Het overschot aan platina en het tekort aan palladium zal ook dit jaar aanhouden, zo schrijft Johnson Matthey in een rapport dat deze week naar buiten werd gebracht. Vorig jaar daalde de prijs van platina met 7% als gevolg van een dalende beleggingsvraag in Japan en een Lees verder..

Oliesector stelt verkeerde vragen over haar toekomst

De energiesector is volop in beweging. Niets minder dan de toekomst staat op het spel en dat leidt tot verhitte discussie. De vraag die daarbij steeds weer terugkomt is wanneer de vraag naar olie gaat pieken. Sommige deelnemers aan de discussie zijn echter van mening dat de Lees verder..