Video: Paul Buitink over keuzevrijheid in geld

Volgens Paul Buitink is een scheiding tussen het geld en de staat belangrijk om de stabiliteit in het geldsysteem te bewaken. Ook pleit hij voor een vrije concurrentie tussen verschillende geldsystemen, zodat de markt uiteindelijk kan bepalen welk geld ze wil gebruiken.

Een voorbeeld van schuldenvrij geld is bitcoin, een virtuele munteenheid die door steeds meer mensen geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Op 20 september organiseert Paul Buitink de conferentie Geld voor de Toekomst op de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Op deze conferentie zullen tal van gastsprekers hun visie geven op dit onderwerp. Er zijn nog steeds kaartjes beschikbaar, klik hier voor meer informatie. Onderstaande video is gemaakt door MeJudice.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

9 gedachten over “Video: Paul Buitink over keuzevrijheid in geld

  • Heel goed dat Paul zo duidelijk zijn verhaal doet.
    Centrale Banken zijn de kanker in het financiële systeem van debt-money.

    Beantwoorden
  • De euro is het uniek experiment van een scheiding tussen geld en staat. Het resultaat :
    half europa ligt op apegapen.
    De bitcoin is zo onstabiel omdat ze geen centrale bank heeft.
    Schuldenvrij geld : wel de dollar is schuldenvrij geld. Het geld dat een sovereign currency issuer uitgeeft is altijd schuldenvrij (hoe anders).

    Goe bezig …

    “Until the 99% understand the need for federal deficits, the upper 1% will rule.”

    Beantwoorden
  • Serieuze vraag: Hoe kan ik een schuldenvrije Bitcoin in mijn bezit krijgen?

    Beantwoorden
    • (Serieus goede vraag!)

      Door er 1 te kopen. Alle bitcoins zijn schuldenvrij (behalve als je er 1 leent natuurlijk).

      Beantwoorden
  • Maar als ik er eentje koop, betekent dat toch dat ik een niet-schuldenvrije Euro daarvoor moet neerleggen? Dan is de basis daarvan toch alsnog schuld, zei het afgeleid?

    Beantwoorden
    • Ik zie daar geen probleem in.
      Probeer anders dan eens een bitcoin rechtstreeks te ruilen voor een eigendom in uw bezit. Dan komt er geen schuld aan te pas.

      Beantwoorden
  • @ Hans. Je hebt helemaal gelijk Hans. Zo is het en voorlopig nog steeds niet anders. Bitcoin is een prachtsysteem om overboekingen te doen, maar ook niet meer dan dat.
    @ Floesh. V.w.b. centrale banken zou het toch wel eens goed zijn te bedenken hoe die in het leven geroepen zijn. Paul Nathan geeft hier een heel duidelijk antwoord op in zijn boek The new Gold Standard, uit 2010. En dan blijken de zaken toch net even anders te liggen dan algemeen in de alternatieve media verschijnt. Waarschijnlijk wel iets voor jou.
    @ Frank. Scheiden van geld en staat is natuurlijk een goed idee, maar het moet geen anarchie veroorzaken. En we hebben al eens met dergelijke systemen gewerkt (diverse goud standaards, alleen nog steeds niet de enige echte). Maar als je zou willen weten hoe het ook kan, dan zou je Hugo Salinas Price nog eens moeten lezen. En je dan niet alleen beperken tot zilver, zoals hij oorspronkelijk deed in Dorothy’s Silver Shoes. Trouwens ook al een oud verhaal, waarvan hij de basisstukken al in de vorige eeuw schreef. En ik heb wel eens het idee dat Fofoa’s Freegold daar ook op slaat. Ze spreken elkaar in ieder geval niet tegen, alleen is Salinas Price wel gekomen met een systeem hoe dit geimplementeerd zou kunnen worden en Fofoa nog steeds niet, gezien het warnet van definities dat op die site staat over Freegold. Overigens gefeliciteerd met het opzetten van je eigen site. Ik zal die ongetwijfeld in de toekomst nog wel eens bezoeken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo