Video

De video pagina van MarketUpdate. Hier vindt u korte filmpjes maar ook documentaires.

Video: Nick Barisheff over de risicoweging van goud

In 2012 publiceerde de Federal Deposit Insurance Corporation, het Amerikaanse depositogarantiestelsel, een nieuw voorstel om fysiek goud net als staatsobligaties als risicovrij bezit op de bankbalans te plaatsen. Ook in dit document van de Bank for International Settlements lezen we dat banken het edelmetaal tegen 0% risicoweging Lees verder..

Video: Jim Rickards over goud

Jim Rickards gaf eind november tijdens de Silver & Gold Summit in San Francisco een interessante lezing over goud en de rol van goud in het financiële systeem. In een presentatie van iets meer dan een half uur bespreekt Jim Rickards verschillende argumenten die gebruikt worden om Lees verder..

Beleggers kiezen Bitcoin boven goud?

Stel je voor dat iemand je $10.000 geeft, op voorwaarde dat je er tien jaar lang niets mee mag doen. Zou je dan kiezen voor contant geld, staatsobligaties, goud of bitcoin? Precies die vraag legde het voormalige Amerikaanse congreslid Ron Paul voor aan zijn ruim 650.000 volgers Lees verder..

Hoogleraar Eijffinger: “Opkoopprogramma ECB mislukt”

Het opkoopprogramma van de ECB heeft niet gezorgd voor hogere economische groei in de Eurozone of voor een hogere inflatie, maar wel voor een stijging van de koersen van obligaties en aandelen. Daarmee heeft het stimuleringsprogramma van de centrale bank per saldo weinig opgeleverd voor de reële Lees verder..

Video: Hoe werkt het TARGET2 betalingssysteem?

In deze aflevering van Café Weltschmerz praten Paul Buitink en Thomas Bollen over de rol van het TARGET2 systeem binnen de Eurozone. Dit interbancaire betalingssysteem is ontworpen om de geldstromen binnen de muntunie te optimaliseren, omdat het banken in de hele Eurozone in staat stelt real-time time geld naar Lees verder..

Video: ECB organiseert paneldiscussie centrale banken

De ECB organiseert vandaag en morgen een bijeenkomst waar de vier belangrijkste centrale banken in de wereld aan deelnemen. Janet Yellen (Federal Reserve), Mario Draghi (ECB), Haruhiko Kuroda (Bank of Japan) en Mark Carney (Bank of England) nemen deel aan een paneldiscussie, waarin ze praten over de Lees verder..

Poetin over Catalonië en dubbele standaarden van het Westen

Volgens de Russische president Poetin hanteert het Westen dubbele standaarden ten aanzien van Catalonië. Veel Europese landen spraken zich uit tegen de onafhankelijkheid van de Spaanse regio, terwijl ze in het verleden wel onvoorwaardelijke steun aan hun Amerikaanse bondgenoot gaven voor de afscheiding van Kosovo. En toen de bevolking Lees verder..

Economisch adviseur Allianz: “Goud zal terugkeren als veilige haven”

Centrale banken hebben het bezit van goud weten te ontmoedigen door de volatiliteit van de financiële markten te verlagen, maar dat kunnen centrale bank niet eeuwig blijven volhouden. Daarom zal het edelmetaal op termijn terugkeren als een veilige haven en als een hedge tegen risico’s op de Lees verder..

Video: Hoe betrouwbaar zijn de media?

Er is vandaag de dag veel kritiek op de berichtgeving in de zogeheten ‘mainstream media’, de gevestigde namen in de wereld van kranten, radio en televisie. Dankzij het internet en burgerjournalistiek via social media wordt steeds duidelijker dat er ook een andere kant is van het journaal Lees verder..