Video

De video pagina van MarketUpdate. Hier vindt u korte filmpjes maar ook documentaires.

Video: Ad Broere en George van Houts over ons geldsysteem

Econoom en oud-bankier Ad Broere bracht onlangs een nieuw boek uit getiteld ‘Geld in de Bijrol’. In dit boek legt hij uit hoe ons huidige geldsysteem werkt en hoe dit systeem zorgt voor meer ongelijkheid en scheefgroei in de economie. Ook beschrijft hij hoe het financiële systeem volgens Lees verder..

Hoe goed is ons economieonderwijs?

Economie is een belangrijk vak in het Nederlandse onderwijs, maar in hoeverre sluit het lesmateriaal dat op scholen en universiteiten gebruikt wordt nog aan bij de actualiteit? Zijn de theorieën en modellen die we moeten leren nog wel relevant en betrouwbaar? Volgens Rethinking Economics NL, een netwerk van Lees verder..

Lex Hoogduin: “Centrale banken hebben verkeerde diagnose gesteld”

Centrale banken hebben in 2008 de verkeerde diagnose gesteld en hebben daardoor niet de juiste maatregelen genomen. Dat zegt voormalig centraal bankier Lex Hoogduin in een interview met Café Weltschmerz. Banken hebben weliswaar meer buffers aangelegd en ook is het toezicht op de bankensector verscherpt, maar het Lees verder..

Arnoud Boot: “Het is tijd voor een depositobank”

Banken moeten meer speelruimte krijgen om de concurrentie met nieuwe financiële instellingen aan te kunnen, maar tegelijkertijd verwachten we dat het betalingsverkeer tussen banken altijd veilig en probleemloos verloopt. Deze twee activiteiten gaan in de praktijk echter moeilijk samen, zoals de financiële crisis van 2008 heeft laten Lees verder..

Wordt Europa een transferunie?

Het bestaande reddingsmechanisme voor de euro is een compleet ongepaste reactie op het zwakke fiscale beleid van de landen in de muntunie. Dat zegt de Duitse hoogleraar Markus Kerber, die zich heeft gespecialiseerd in overheidsfinanciën en politieke economie. Hij merkt op dat de crisismaatregelen in Europa hebben gezorgd voor Lees verder..

Interview: Megyn Kelly in gesprek met Poetin

Megyn Kelly van de Amerikaanse zender NBC sprak onlangs voor een tweede keer uitgebreid met de Vladimir Poetin. In dit gesprek voelt ze de Russische president aan de tand over de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, over de banden tussen hem en Trump, de verhalen Lees verder..

Video: Willem Middelkoop over beleggen in zilver

Willem Middelkoop hield eind vorig jaar bij RTL-Z opnieuw een pleidooi voor beleggen in zilver. Volgens hem is het nog steeds erg interessant om zilver te kopen, omdat de wereldwijde vraag naar het edelmetaal al jaren groter is dan de productie van zilvermijnen en omdat de bovengrondse Lees verder..

Video: Nick Barisheff over de risicoweging van goud

In 2012 publiceerde de Federal Deposit Insurance Corporation, het Amerikaanse depositogarantiestelsel, een nieuw voorstel om fysiek goud net als staatsobligaties als risicovrij bezit op de bankbalans te plaatsen. Ook in dit document van de Bank for International Settlements lezen we dat banken het edelmetaal tegen 0% risicoweging Lees verder..

Video: Jim Rickards over goud

Jim Rickards gaf eind november tijdens de Silver & Gold Summit in San Francisco een interessante lezing over goud en de rol van goud in het financiële systeem. In een presentatie van iets meer dan een half uur bespreekt Jim Rickards verschillende argumenten die gebruikt worden om Lees verder..