Geen fan van Bitcoin? Dit zijn 5 Altcoins waarin je moet investeren | 2023

Bitcoin is ’s werelds populairste cryptomunt, maar dat betekent niet dat het de enige is die het waard is om in te investeren. In feite zijn er duizenden altcoins die het potentieel hebben om nog betere rendementen te bieden dan Bitcoin. Altcoins zijn alle cryptocurrencies die naast Bitcoin bestaan. Hoewel sommige altcoins risicovoller zijn dan andere, kunnen de potentiële beloningen aanzienlijk zijn.

Zeker, Bitcoin staat nog steeds op de pole position in de cryptoscene. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet de enige die het goed doet. Want als dat het geval was, dan zouden er nu geen concurrerende altcoins ontstaan. Zelfs bedrijven over de hele wereld erkennen dit. Een voorbeeld: honderden online casino’s die beste bonuscodes Nederland aanbieden, bieden klanten de keuze om een selectie van altcoins te gebruiken, vooral omdat ze de vraag naar een reeks opties erkennen.

We bekijken vijf altcoins die beleggers in 2023 zouden moeten overwegen. Deze cryptocurrencies hebben sterke fundamenten, veelbelovende gebruiksgevallen, en zijn goed gepositioneerd voor groei in de komende jaren. Vergeet alleen niet: goed gepositioneerd is geen garantie. Ongeluk of onvoorziene omstandigheden kunnen altijd plaatsvinden.

 1. Ethereum (ETH) 

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, en dat is niet voor niets. Het is de ruggengraat van gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten, waarmee ontwikkelaars hun eigen gedecentraliseerde toepassingen kunnen bouwen en inzetten bovenop de Ethereum blockchain. Deze technologie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in sectoren als financiën, supply chain management en onroerend goed.

Het Ethereum netwerk ondergaat ook een grote upgrade, Ethereum 2.0 genaamd, die de schaalbaarheid, veiligheid en energie-efficiëntie moet verbeteren. Deze upgrade zal naar verwachting eind 2022 voltooid zijn, wat de vraag naar ETH zou kunnen opdrijven naarmate meer ontwikkelaars op het netwerk bouwen.

2. Polkadot (DOT) 

Polkadot is een relatief nieuwe cryptocurrency die tot doel heeft verschillende blockchains met elkaar te verbinden tot één netwerk. Deze technologie staat bekend als een “multi-chain architectuur,” en heeft het potentieel om de interoperabiliteitsproblemen op te lossen die momenteel bestaan tussen verschillende blockchains. Hierdoor zouden gebruikers gemakkelijk activa en gegevens kunnen overdragen tussen verschillende blockchains, waardoor de efficiëntie toeneemt en de kosten dalen.

Polkadot gebruikt ook een uniek bestuursmodel waarmee tokenhouders kunnen stemmen over upgrades en veranderingen in het netwerk. Dit geeft gebruikers meer controle over de richting van het netwerk en helpt ervoor te zorgen dat het netwerk gedecentraliseerd blijft.

3. Cardano (ADA) 

Cardano is een andere cryptocurrency die de schaalbaarheids- en interoperabiliteitsproblemen wil oplossen die momenteel in de blockchainindustrie bestaan. Het gebruikt een uniek proof-of-stake consensus algoritme genaamd Ouroboros, dat ontworpen is om energiezuiniger te zijn dan het proof-of-work algoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt.

Cardano is ook ontworpen om schaalbaarder te zijn dan andere blockchains, met de mogelijkheid om tot 1 miljoen transacties per seconde te verwerken. Deze schaalbaarheid, gecombineerd met zijn focus op interoperabiliteit en energie-efficiëntie, maakt Cardano een aantrekkelijke investeringsoptie voor de toekomst.

4. Solana (SOL) 

Solana is een blockchainplatform dat streeft naar snelle, goedkope transacties. Het gebruikt een uniek consensusmechanisme genaamd Proof of History dat een hoge doorvoer en snelle bevestigingstijden mogelijk maakt. Daarnaast gebruikt SOL een krachtige programmeertaal genaamd Rust, die bekend staat om zijn snelheid en betrouwbaarheid. Deze kenmerken maken Solana tot een potentiële concurrent van Ethereum, dat te kampen heeft gehad met schaalbaarheidsproblemen vanwege de hoge gaskosten en trage transactiesnelheden.

Het heeft de aandacht getrokken van zowel investeerders als ontwikkelaars, met verschillende spraakmakende projecten die op het Solana platform bouwen. Zo is de populaire marktplaats voor niet-fungibele tokens (NFT), Solible, gebouwd op Solana. Daarnaast zijn verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten, zoals Serum en Raydium, gelanceerd op Solana.

 5. Avalanche (AVAX) 

Avalanche is een platform dat streeft naar snelle en veilige transacties met lage kosten. Het gebruikt een consensusmechanisme genaamd Avalanche-X, dat een hoge verwerkingscapaciteit en snelle bevestigingstijden mogelijk maakt. Bovendien ondersteunt Avalanche de Ethereum Virtual Machine (EVM), wat betekent dat Ethereum-ontwikkelaars hun projecten gemakkelijk op Avalanche kunnen inzetten. Deze interoperabiliteit met Ethereum maakt Avalanche een potentiële concurrent voor andere Ethereum-concurrenten, zoals Polkadot en Cardano.

Het trok de aandacht door zijn lage kosten en snelle transactiesnelheden, die het een aantrekkelijke optie maken voor gebruikers en ontwikkelaars. Verschillende spraakmakende projecten zijn op Avalanche gelanceerd, waaronder de gedecentraliseerde exchange (DEX) Pangolin en het stablecoin platform, Benqi.

Altcoins zijn goed, maar blijf wel opletten 

Zoals bij elke investering is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en de potentiële risico’s en beloningen te beoordelen voordat je een beslissing neemt. Bitcoin mag dan de meest bekende cryptomunt zijn, er zijn vele andere altcoins met veelbelovend potentieel. SOL en AVAX zijn twee altcoins die een indrukwekkende groei hebben laten zien en het overwegen waard kunnen zijn als onderdeel van een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de crypto eenheden markt zeer volatiel is, en beleggers moeten alleen investeren wat ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *