Welke crypto moet je kopen voor een nieuwe Bull Run?

De cryptomarkt ervaart momenteel een kleine dip. Dat kan slecht nieuws betekenen voor beleggers die pas een tijdje geleden in de markt zijn gestapt en nu dus met verlies zitten, maar deze situatie biedt zeker talrijke kansen voor beleggers die ze willen grijpen.

Na een dipje in de cryptomarkt komt er historisch gezien altijd een nieuwe bull run – een periode waarin de cryptomarkt een stevige “boom” ervaart, een periode van mogelijk grote winst.

Heb je zelf interesse om nu in de cryptomarkt te stappen? Dat zou je weleens profijtig kunnen uitvallen zodra de nieuwe bull run aanbreekt!

Maar hoe weet je nu welke crypto kopen voor een nieuwe bull run een goed idee is? Naomi Bootman van Cryptonews maakt duidelijk dat er op dagelijkse basis nieuwe cryptomunten worden aangeboden. Daarvan hebben er een aantal de mogelijkheid om veel winst te maken, maar er zijn er natuurlijk ook heel veel die zullen floppen.

Dit maakt het, vooral voor beginners, niet eenvoudig om in de cryptomarkt te stappen, zelfs niet in een gunstige periode zoals nu, net voor een nieuwe bull run.

In dit artikel helpen we je graag verder. We vertellen je eerst wat meer over wat een bull run precies is en waarom je ervan kan profiteren. Daarna gaan we in op enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van geschikte cryptomunten. Tot slot geven we je uiteraard ook een lijstje van crypto’s die potentie hebben om het goed te kunnen doen tijdens de aankomende nieuwe bull run.

Wat is een bull run precies?

Een “bull run” is een macro-economisch concept dat je moet zien in de context van een “bear market” en een “bull market”. Dit zijn periodes in een bepaalde economie of markt, in dit geval dus crypto, die gekenmerkt worden door enerzijds negatief sentiment en dalende prijzen en anderzijds door positief sentiment en stijgende prijzen.

Een bull run wijst dus op de overgang van een bear market naar een bull market. Met andere woorden, we gaan over van een dipje in de markt naar een periode waarin de prijzen van cryptomunten aanzienlijk stijgen.

Je kan de huidige economische crypto-situatie (een stevige bear market) als iets negatiefs zien, maar als je er even over nadenkt, zal je begrijpen dat de periode voor een bull run een uitstekende kans is om veel winst te maken.

De prijzen van cryptomunten zijn immers relatief laag en zullen wellicht stijgen in de toekomst, dus als je er nu in belegt, kan je jouw belegging in waarde zien toenemen.

Onthoud natuurlijk dat er geen garanties zijn in de volatiele cryptomarkt! Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Door grondig onderzoek te doen en alleen geld te beleggen dat je kunt missen, kan je deze situatie zo veilig mogelijk benaderen en je mogelijke winst maximaliseren.

Met welke factoren moet je rekening houden?

In plaats van je meteen een lijstje van wat mogelijk interessante cryptomunten te geven die het wellicht goed zullen doen in de aankomende bull run, is het belangrijk dat je eerst enkele factoren begrijpt. Als je de volgende tips concreet en consistent toepast, verhoog je je kansen op een succesvolle bull run.

  1. Doe je eigen onderzoek: Dit is de belangrijkste regel bij het investeren in cryptocurrency (en in andere zaken!). Lees whitepapers, analyseer cryptoprojecten, volg de ontwikkelteams via hun social media en houd het nieuws in de gaten. Investeer nooit in een cryptomunt die je niet begrijpt.
  2. Overweeg de technologie en het nut van de munt: Investeer voornamelijk in munten met een sterke onderliggende blockchaintechnologie en een duidelijk toekomstplan. Is het project schaalbaar? Is het veilig? Is het gebruiksvriendelijk? Is het nuttig? Met dit laatste bedoelen we: kan je met de cryptomunt iets anders doen dan alleen maar erin beleggen? Zo ja, dan heb je veel meer kans dat de munt het op lange termijn goed zal doen.
  3. Evalueer het team: Het team achter een cryptocurrency-project is cruciaal voor het succes ervan. Heeft het team een bewezen staat van dienst? Zijn ze ervaren in de blockchaintechnologie? Hebben ze een duidelijke visie voor de toekomst van het project?
  4. Kijk naar de gemeenschap: Een sterke en betrokken gemeenschap kan een belangrijke indicator zijn voor de levensvatbaarheid van een cryptocurrency-project. Crypto is immers anders dan veel beleggingsvormen in die mate dat de waarde van munten vaak berust op het marktsentiment.
  5. Houd rekening met je risicoprofiel: Niet alle cryptocurrencies zijn gelijk geschapen. Sommige munten zijn riskanter dan andere. Gevestigde munten zullen meer waardevast zijn, terwijl nieuwe meme coins enorm volatiel en risicovol zijn. Investeer alleen geld dat je kunt missen en alleen in cryptomunten waar je je goed bij voelt.
  6. Wees geduldig: De bull run komt niet van de ene op de andere dag. Wees geduldig en houd je vast aan je beleggingen op de lange termijn.

Interessante cryptomunten bij een nieuwe bull run

Tot slot geven we je een overzicht van interessante gevestigde cryptomunten die het wellicht opnieuw goed zullen doen in de aankomende bull run. Let op! Doe altijd je eigen onderzoek en bekijk elke munt gedetailleerd om te bepalen of die bij jouw beleggingsprofiel past.

  • Bitcoin (BTC): De eerste en bekendste cryptomunt met een sterke merknaam, loyale gemeenschap en schaarste. Ondanks terechte kritiek op schaalbaarheid en energieverbruik, blijft het een dominante speler met potentieel voor langetermijngroei, zeker nu Bitcoin-ETF’s bestaan.
  • Ethereum (ETH): Het op een na grootste platform met diverse toepassingen en een bloeiende ontwikkelaarsgemeenschap. De overstap naar Ethereum 2.0 met proof-of-stake heeft schaalbaarheidsproblemen aangepakt, wat ETH aantrekkelijker maakt voor institutionele beleggers.
  • Cardano (ADA): Een proof-of-stake blockchainplatform gericht op duurzaamheid en wetenschappelijke benadering van de technologie, met smart contracts en sidechains.
  • Solana (SOL): Een proof-of-stake blockchain die bekendstaat om snelle transacties en lage kosten. Solana trekt ontwikkelaars aan die schaalbare dApps willen bouwen en concurreert met Ethereum op het gebied van DeFi en NFT’s. Zeer populair omwille van de grote hoeveelheid meme coins die erop gebouwd worden.

Naast deze grote spelers geven we je ook nog kort enkele nieuwe en mogelijk enorm profijtige, maar wel risicovolle altcoins. Deze hebben nog geen bewezen staat van dienst dus wees voorzichtig!

  1. Pepe Unchained (PEPU)
  2. WienerAI (WAI)
  3. PlayDoge (PLAY)
  4. Shiba Shootout (SHIBASHOOT)
  5. Base Dawgz (DAWGZ)
Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *