Vergelijking van linkbuilding platformen: welke past bij jouw bedrijf?

Linkbuilding is tegenwoordig een van de populairste manieren om je website hoger in Google te krijgen. Maar ja, hoe kies je nu het juiste platform om al die linkjes te bouwen? Als je net begint met je online avontuur of al een tijdje in het vak zit, kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Daarom neem ik je in dit artikel mee in de wereld van linkbuilding platformen, zodat jij straks precies weet welk platform bij jouw bedrijf past!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een platform?

Het eerste wat je moet weten: niet elk platform is hetzelfde. Sommige platforms zijn perfect voor beginners, terwijl andere echt gericht zijn op gevorderde gebruikers die precies weten hoe ze backlinks willen inzetten. Als je nog niet zo bekend bent met linkbuilding, dan wil je een platform dat je stap voor stap begeleidt en misschien zelfs een beetje hand vasthoudt (geen schaamte, we’ve all been there). Een ander punt om in gedachten te houden is hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Niets is zo frustrerend als vastlopen in een ingewikkelde interface terwijl je gewoon wat linkjes wilt regelen.

Het aantal beschikbare websites is ook belangrijk. Hoe groter het netwerk, hoe meer mogelijkheden je hebt om relevante backlinks te vinden. En geloof me, het vinden van een website die echt past bij jouw niche kan een gamechanger zijn. Link building platforms bieden vaak verschillende opties voor verschillende branches, dus kijk goed of jouw bedrijfstype wordt ondersteund.

Kosten spelen ook een rol. Linkbuilding is niet altijd goedkoop, maar het kan wel een gigantische boost aan je SEO geven. Zoek een platform dat past bij je budget en vergeet niet om te checken of ze flexibele abonnementen bieden.

Hoe makkelijk is het platform in gebruik?

Laten we eerlijk zijn, als iets te ingewikkeld is, laten we het vaak liggen. Een goed platform moet intuïtief zijn, zonder dat je eerst een handleiding van 100 pagina’s moet doornemen. Kijk naar de interface: ziet het er duidelijk uit? Kun je makkelijk door het systeem navigeren? Als je een halfuur bezig bent om alleen al een link te plaatsen, dan is het misschien niet het platform voor jou. Kies daarom iets dat niet alleen makkelijk is, maar je ook tijd bespaart. Tijd is tenslotte geld, toch?

Daarnaast zijn er platforms die je volledige controle geven over de backlinks die je plaatst. Dat klinkt misschien tof, maar als je weinig ervaring hebt, kan dit best overweldigend zijn. In dat geval is een platform dat wat meer begeleiding biedt misschien een beter idee. Sommige platforms bieden zelfs kant-en-klare suggesties aan, zodat jij niet hoeft na te denken over welke link waar past.

Support is ook niet onbelangrijk. Heeft het platform een klantenservice die altijd klaarstaat om je vragen te beantwoorden, of moet je het doen met een chatbot die alleen standaardantwoorden geeft? Als je vastloopt, wil je iemand die je écht kan helpen, en dat maakt het verschil.

Welke tools krijg je erbij?

Een goed linkbuilding platform geeft je vaak toegang tot een aantal handige tools die je werk veel makkelijker maken. Denk aan zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en tracking van je links. Sommige platforms bieden zelfs geavanceerde rapportagemogelijkheden, zodat je precies kunt zien welke backlinks het meeste opleveren. Dit is vooral handig als je je strategie voortdurend wilt optimaliseren. Vergeet niet: data is key. Hoe meer inzicht je hebt in de prestaties van je links, hoe beter je kunt sturen.

Als je een beginner bent, wil je waarschijnlijk een platform dat jou helpt bij het kiezen van de juiste links en dat dit proces voor je automatiseert. Maar als je meer ervaring hebt, dan wil je misschien zelf de touwtjes in handen houden en iedere link tot in detail kunnen analyseren. Gelukkig zijn er platforms die beide opties aanbieden.

Het is ook de moeite waard om te checken of je met het platform je domeinautoriteit kunt verbeteren. Want ja, een backlink is leuk, maar als je site geen autoriteit heeft, zal die link niet veel opleveren. Een platform dat je helpt om ook je eigen site sterker te maken, is een echte win-win.

Hoe schaalbaar is het?

Stel je voor, je bedrijf groeit en je linkbuilding moet meegroeien. Kan het platform dat aan? Sommige platforms zijn geweldig voor kleinere bedrijven, maar kunnen wat beperkend zijn als je opschaalt. Kijk daarom naar de mogelijkheden voor uitbreiding. Kun je eenvoudig meer links plaatsen als je website groeit? Zijn er grotere pakketten beschikbaar of moet je overstappen naar een ander platform zodra je bedrijf een bepaald niveau bereikt?

Een ander punt om op te letten is de kwaliteit van de backlinks. Kwaliteit gaat voor kwantiteit, altijd. Het heeft weinig zin om honderden backlinks te verzamelen van irrelevante of onbetrouwbare sites. Je wilt platforms die een breed scala aan hoogwaardige websites aanbieden, zodat je kunt kiezen welke het beste aansluiten bij jouw business. Dit helpt je niet alleen om te ranken, maar ook om je geloofwaardigheid te vergroten.

Sommige platforms bieden ook de mogelijkheid om internationale links te bouwen. Als je van plan bent om je business naar het buitenland uit te breiden, is dat zeker iets om rekening mee te houden. Internationaal linkbuilden kan je SEO-strategie namelijk een flinke boost geven.

Past het bij jouw marketingstrategie?

Last but not least, het platform moet passen bij je algehele marketingstrategie. Linkbuilding is namelijk slechts één stukje van de puzzel. Misschien heb je al een sterke contentmarketingstrategie, en zoek je een platform dat deze twee naadloos integreert. Of wellicht ben je meer bezig met social media en wil je een platform dat ook sociale signalen meetelt bij het bouwen van links.

Zorg ervoor dat het platform flexibiliteit biedt in hoe je links opbouwt. Sommige platforms richten zich alleen op het plaatsen van backlinks, terwijl anderen je helpen om een bredere SEO-strategie te ontwikkelen. Het is aan jou om te beslissen wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *