Persoonlijke lening naast hypotheek

Een hypotheek en daarnaast extra geld lenen, hoe werkt dat? Heel simpel: je leent een vast bedrag met vaste maandlasten, zonder dat je huis als onderpand dient. In dit artikel leggen we uit hoe die twee samengaan en wat de voordelen van een persoonlijke lening zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent en plan je die grote uitgave zonder zorgen. Wel zo fijn!

Voordelen van lening afsluiten naast hypotheek

Een persoonlijke lening naast je hypotheek is slim als je snel extra geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing, nieuwe keuken of zonnepanelen. Je hoeft je hypotheek niet te verhogen en je hebt geen gedoe met extra notaris- of taxatiekosten. De rente staat vast, dus je weet precies waar je aan toe bent. Bovendien los je de lening af over een vaste looptijd, wat zorgt voor duidelijkheid. Zo blijft je hypotheek ongewijzigd en regel je toch de financiering die je nodig hebt!

Persoonlijke lening en hypotheek verhogen - de verschillen

Je vraagt een persoonlijke lening aan bij een bank of kredietverstrekker, terwijl je voor hypothecair krediet bij je huidige hypotheekverstrekker moet zijn. Alleen als je huis overwaarde heeft, is het mogelijk om je hypotheek te verhogen. Let op: de waarde van je nieuwe hypotheek mag niet meer dan 100% van de waarde van je woning zijn. Voor het verduurzamen van je huis geldt een maximum van 106%.

Voor- en nadelen van een hypotheekverhoging en persoonlijke lening

Zoals gezegd, is overwaarde van je huis nodig voor een lening met hypothecaire zekerheid, terwijl dat voor een persoonlijke lening niet geldt. Een persoonlijke lening aanvragen, is bovendien veel makkelijker, zonder veel documenten en zonder notaris. De rente van een persoonlijke lening is vaak wel hoger dan die van een hypotheek. Gebruik je het geld voor woningverbetering of verduurzaming? Dan is de rente van zowel de hypotheek als de persoonlijke lening aftrekbaar van de belasting.

Woningrenovatie: hypotheekverhoging of persoonlijke lening?

Ga je verbouwen of verduurzamen? Dan twijfel je misschien tussen je hypotheek verhogen en een persoonlijke lening. Voor bedragen tot € 34.000 is een persoonlijke lening vaak de voordeligste keuze. Het verhogen van je hypotheek brengt namelijk extra kosten met zich mee, zoals notariskosten en advieskosten. Bij een persoonlijke lening betaal je deze kosten niet. Hierdoor bespaar je al snel zo’n € 3.200! Ook al is de hypotheekrente vaak lager, de bijkomende kosten maken het duurder. Het is dus slim om goed na te denken over welke optie het beste bij jou past en niet zomaar voor een hypotheekverhoging te kiezen.

Extra geld lenen naast hypotheek: wat is de beste keuze?

Tot slot, het lijkt misschien een open deur intrappen, maar het is slim om je financiële situatie goed te bekijken. Niet alleen dat; vergelijk de voor- en nadelen van beide kredietvormen zorgvuldig voordat je een beslissing neemt. Zoek je financieren voor het verbeteren van je woning? Kies dan voor het verhogen van je hypotheek. In alle andere gevallen is een persoonlijke lening een betere keuze. Deze kredietvorm biedt bovendien meer flexibiliteit en regel je sneller dan een hypotheek. Met deze tips maak je de beste keuze voor jouw financiering. Succes!
Foto van Sim
Sim

Ik ben Sim, een gepassioneerde schrijver met een veelzijdige interesse in uiteenlopende onderwerpen. Van technologie en innovatie tot cultuur en maatschappij, ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en boeiende verhalen om te delen. Schrijven is voor mij een manier om mijn nieuwsgierigheid te voeden en anderen te inspireren met frisse perspectieven. Ik geniet ervan om complexe ideeën om te zetten in toegankelijke en aantrekkelijke teksten die mijn lezers aan het denken zetten. Door middel van mijn artikelen wil ik niet alleen informeren, maar ook verbinden en bijdragen aan een breder begrip van de wereld om ons heen.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl