Goudprijzen blijven waarschijnlijk stijgen, ondanks sterke Amerikaanse dollar

De goud- en zilverprijzen blijven naar verwachting stijgen, ondanks economische onzekerheden en een sterke Amerikaanse dollar. Analisten van Heraeus voorspellen groei door toenemende vraag uit China en Europa en de invloed van stimuleringsmaatregelen.

Aanhoudende groei van goudprijzen verwacht

Analisten van Heraeus voorspellen dat de goudprijs blijft stijgen, ondanks de sterke Amerikaanse dollar. Dit komt vooral door de toegenomen vraag uit Europa en China. Een belangrijke factor is het piekseizoen voor goudaankopen in China, waar groothandelaren zich voorbereiden op de Gouden Week, de viering van de Nationale Feestdag van China op 1 oktober. Dit zorgt voor hogere opnames van de Shanghai Gold Exchange (SGE), wat de vraag naar goud versterkt.

goudprijzen stijgen

Effect van consumentenvertrouwen en stimuleringsmaatregelen

Hoewel het consumentenvertrouwen laag blijft, ondanks de hoge spaarrentes, zou een mogelijke interventie van de overheid de uitgaven voor luxeartikelen, zoals sieraden, kunnen aanwakkeren. Heraeus merkt op dat hoewel de opnames van de SGE toenemen, ze nog steeds onder het niveau van eerdere jaren blijven. Dit zou kunnen betekenen dat de vraag naar goud in China dit jaar lager uitvalt dan normaal. Ondertussen ondersteunt de verzwakte euro, als gevolg van de renteverlagingen van de Europese Centrale Bank, de goudprijzen in Europa.

Groeiende vraag naar zilver

Naast de positieve vooruitzichten voor goud, ziet Heraeus ook een aanhoudende groei in de zilvermarkt. De recente uitbraak van de zilverprijs boven 34 dollar per ounce wordt gezien als een teken van sterke marktcondities. Hoewel de zilverspotprijzen records bereiken, weerspiegelen de Exchange-Traded Funds (ETF’s) die zilver volgen deze stijging nog niet volledig. Dit duidt op mogelijk verdere investeringen in zilver.

Toekomstige investeringsmogelijkheden

Heraeus verwacht dat als zilver erin slaagt om door de huidige weerstandsniveaus te breken, dit zou kunnen leiden tot een aanzienlijke toename van investeringen in zilver-ETF’s. Deze voorspelling wordt ondersteund door de lagere reële rente en de stimuleringsmaatregelen in China, die de industriële vraag naar zilver verder aanwakkeren.

De vooruitzichten blijven dus positief voor zowel goud als zilver, met groeipotentieel op de lange termijn in beide markten.

Foto van Sim
Sim

Ik ben Sim, een gepassioneerde schrijver met een veelzijdige interesse in uiteenlopende onderwerpen. Van technologie en innovatie tot cultuur en maatschappij, ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en boeiende verhalen om te delen. Schrijven is voor mij een manier om mijn nieuwsgierigheid te voeden en anderen te inspireren met frisse perspectieven. Ik geniet ervan om complexe ideeën om te zetten in toegankelijke en aantrekkelijke teksten die mijn lezers aan het denken zetten. Door middel van mijn artikelen wil ik niet alleen informeren, maar ook verbinden en bijdragen aan een breder begrip van de wereld om ons heen.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl