Gewaardeerde Amerikaanse investeerder verklapt beleggingsstrategie tegen mogelijke beurscrash

De bekende investeerder en auteur Robert Kiyosaki waarschuwt regelmatig voor een mogelijke beurscrash en benadrukt het belang van investeringen in goud, zilver en Bitcoin. Volgens hem staan we op de drempel van een uitdagende financiële periode, waarbij veel beleggers mogelijk hun vertrouwen in traditionele markten verliezen.

robert kiyosaki beurscrash goud zilver bitcoin

Wie is Robert Kiyosaki?

Robert Kiyosaki is een Amerikaanse investeerder, ondernemer en auteur, vooral bekend van zijn boek Rich Dad Poor Dad, dat wereldwijd een bestseller werd. In zijn boeken en seminars deelt Kiyosaki zijn inzichten over persoonlijke financiën, beleggen en financiële onafhankelijkheid. Hij staat erom bekend dat hij traditionele financiële adviezen uitdaagt en juist pleit voor het investeren in activa zoals vastgoed, goud, zilver en, meer recentelijk, Bitcoin. Kiyosaki benadrukt het belang van financiële educatie en moedigt mensen aan om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun financiële toekomst, in plaats van te vertrouwen op traditionele banen of pensioenplannen.

De stijgende goudprijs: een teken van pessimisme?

Recentelijk sprak Kiyosaki zich uit over de stijgende goudprijzen. Hoewel dit in eerste instantie goed lijkt voor goudbezitters, wijst hij erop dat het ook een teken is van groeiend pessimisme onder investeerders. Wanneer goud een recordhoogte bereikt, zoals nu het geval is, zien velen het als een veilige haven, wat vaak betekent dat er onzekerheid heerst over de toekomst van de bredere economie. “Hogere goudprijzen betekenen vaak dat beleggers nerveus worden,” aldus Kiyosaki.

Kiyosaki benadrukt dat hij persoonlijk in fysiek goud belegt en geen gebruik maakt van zogenaamde ‘papieren goud-ETF’s’. Voor hem is het van cruciaal belang om tastbare bezittingen te hebben, vooral in tijden van economische onzekerheid. Dit past bij zijn bredere strategie om te investeren in zaken die waarde behouden, ongeacht marktschommelingen.

Waarom goud, zilver en Bitcoin de veilige havens zijn

Maar zijn waarschuwingen gaan verder dan alleen goud. Hij voorspelt dat een grote beurscrash aanstaande is. “Als er een grote beurscrash komt, en die verwacht ik, dan is dat slecht nieuws voor mensen die geen goud, zilver of Bitcoin bezitten,” stelt hij. Voor hem is het geen kwestie van ‘of’, maar ‘wanneer’ de markt zal instorten, vooral gezien de langdurige periode van stijgende koersen zonder grote correcties.

Het punt dat Kiyosaki maakt, is dat veel mensen niet hebben geprofiteerd van de stijgende markten, simpelweg omdat ze niet hebben geïnvesteerd. Hij moedigt deze mensen aan om van hun passiviteit te leren. Wanneer de markt uiteindelijk daalt, biedt dit kansen voor slimme investeerders om goedkope activa te kopen. Hij adviseert om rustig de tijd te nemen, goed onderzoek te doen, eventueel lid te worden van een investeringsclub, en op koopjes te letten.

Beurscrash in zicht: wat kunnen slimme investeerders doen?

Tot slot onderstreept Kiyosaki dat geduld en voorbereiding essentieel zijn in tijden van economische onzekerheid. “Slimme beleggers worden rijk, ongeacht of markten stijgen of dalen,” zegt hij. Volgens hem gaat het niet om snelle winsten, maar om het maken van verstandige keuzes op het juiste moment. Hij raadt aan om je emoties in bedwang te houden, geen overhaaste beslissingen te nemen, en altijd op zoek te gaan naar waardevolle investeringen, ongeacht de marktsituatie.

Lessen van Robert Kiyosaki: rijk worden, ongeacht de marktbeweging

Kiyosaki’s boodschap is duidelijk: financiële crises kunnen kansen bieden aan degenen die geduld hebben en bereid zijn om te leren. In plaats van in paniek te raken wanneer de markt instort, adviseert hij om rustig te blijven, koopjes te zoeken en te focussen op waardevolle activa zoals goud, zilver en Bitcoin. Door jezelf voor te bereiden op mogelijke schommelingen, kun je rijk worden, ongeacht de richting waarin de markt beweegt.

 

Foto van Sim
Sim

Ik ben Sim, een gepassioneerde schrijver met een veelzijdige interesse in uiteenlopende onderwerpen. Van technologie en innovatie tot cultuur en maatschappij, ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en boeiende verhalen om te delen. Schrijven is voor mij een manier om mijn nieuwsgierigheid te voeden en anderen te inspireren met frisse perspectieven. Ik geniet ervan om complexe ideeën om te zetten in toegankelijke en aantrekkelijke teksten die mijn lezers aan het denken zetten. Door middel van mijn artikelen wil ik niet alleen informeren, maar ook verbinden en bijdragen aan een breder begrip van de wereld om ons heen.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl