Volgens minister van Financiën zou Nederland crypto moeten reguleren, in plaats van verbieden
De minister van Financiën van Nederland zei dat een verbod op cryptocurrency niet de juiste oplossing is voor Nederland. Dit gaf de minister aan nadat een lokale functionaris had opgeroepen tot een totaal verbod op crypto. Volgens een vrijdagbericht van het lokale persbureau NU.nl, gaf Wopke Hoekstra, de minister van Financiën, aan dat Nederland de cryptocurrency-markt zou moeten reguleren.
In plaats van zijn burgers te verbieden crypto volledig te gebruiken. De functionaris gaf nog steeds toe dat er bepaalde risico’s zijn verbonden aan de cryptomarkt. Naar verluidt, gaf Hoekstra aan de zorgen van Pieter Hasekamp, de directeur van het Nederlandse Bureau voor Economische Analyse, te begrijpen. Het is van cruciaal belang om te zorgen voor goede regels voor aanbieders van digitale activadiensten, benadrukte de minister.
Dit om de risico’s rond zaken als het witwassen van geld te beperken. Hoekstra verklaarde dat naar zijn observatie nu, toezicht effectiever is dan een totaalverbod in Nederland. Naar verluidt, merkte de minister op dat het belangrijk is om op Europees niveau toezicht te houden op de cryptomarkt. Ook zei Hoekstra dat hij in 2017 al een waarschuwing had afgegeven over cryptocurrency-gerelateerde risico’s.
Hij benadrukte hierbij dat crypto-investeerders zich moeten realiseren dat hun weddenschappen op crypto geheel voor eigen rekening en risico zijn. Toen in november 2017 zei Hoekstra dat het nu heel goed gaat, maar dat er onderweg ook grote dips en pieken gezien zijn. Slechts een paar weken voordat Bitcoin (BTC) in december voor het eerst in de geschiedenis $ 20.000 bereikte, was dit de reactie van de minister.
Hasekamp betoogde in een artikel van vrijdag dat de Nederlandse overheid een onmiddellijk totaal verbod op het minen, verhandelen en vasthouden van Bitcoin moet afdwingen. De gebruikelijke anti-crypto-argumenten haalde hij aan. Verder beweerde hij dat cryptocurrencies zoals Bitcoin geen van de drie functies van geld als rekeneenheid, betaalmiddel of opslag van waarde kunnen vervullen.
Zoals de bekroonde econoom Nouriel Roubini, hebben enkele van ’s werelds grootste Bitcoin-critici al toegegeven dat Bitcoin zou kunnen dienen als een waardeopslag. Dit is een belangrijke functie van geld, behalve rekeneenheid en ruilmiddel.
Gratis Trading signals via Telegram: http://t.me/bitunixcryptoclanchat
Dagelijks om 10:00 cryptonieuws via: Cryptonieuwsbrief.nl
Vraag hier je gratis ATM kaart aan.