Peter Schiff: Bitcoin is de nieuwe tulpenmanie

Volgens Peter Schiff is Bitcoin de hedendaagse variant op de beruchte tulpenmanie. De voornaamste reden waarom mensen Bitcoin kopen is dat ze er geld aan willen verdienen. Dat gaat goed zo lang er meer mensen op de virtuele munt duiken, maar uiteindelijk zal de prijs ervan toch imploderen, aldus Schiff. “Een kleine groep mensen zal er veel geld aan verdienen, maar een veel grotere groep zal verliezen. Dat zijn de mensen die aan het einde van dit ponzi spel instappen”, zo licht hij toe op CNBC.

Niemand weet hoe lang die prijs van Bitcoins blijft stijgen, maar dat maakt volgens Peter Schiff niet uit. De virtuele munt is gestoeld op een zwak fundament en daarom zal de koers uiteindelijk imploderen. Het feit dat het aanbod van Bitcoins beperkt is maakt het nog geen moderne versie van de klassieke goudstandaard, aldus Peter Schiff. Het virtuele geld – dat overigens nergens door gedekt wordt anders dan een stukje code -is volgens Schiff niet beter dan fiat valuta en zullen daarom nooit het punt bereiken waarop winkeliers en consumenten het zullen omarmen. “Ik heb een vrij heldere visie op wat een bubbel is en ik zie een bubbel in Bitcoins”, zo concludeert Schiff.

Bitcoin-ETF

Peter Schiff reageert hiermee op de Winklevoss twins, twee bekende internetondernemers die wel een toekomst zien in de virtuele munt. Ze hebben beide veel geld omgezet in Bitcoin en verwachten dat de prijs nog honderd keer over de kop gaat. De twee werken zelfs aan een Bitcoin-ETF, zodat beleggers nog makkelijker op de prijs van de virtuele munt kunnen speculeren.

Bitcoin is volgens Peter Schiff de nieuwe tulpenmanie

Bitcoin is volgens Peter Schiff de nieuwe tulpenmanie

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

15 gedachten over “Peter Schiff: Bitcoin is de nieuwe tulpenmanie

  • Als Bitcoin een zwak fundament heeft, dan is goud nog zwakker.

    Unlike gold, bitcoins are:
    Easy to transfer
    Easy to secure
    Easy to verify
    Easy to granulate

    Unlike fiat currencies, bitcoins are:
    Predictable and limited in supply
    Not controlled by a central authority (such as The United States Federal Reserve)
    Not debt-based

    Unlike electronic fiat currency systems, bitcoins are:
    Potentially anonymous
    Freeze-proof
    Faster to transfer
    Cheaper to transfer

    Beantwoorden
    • ze klinken als mensen die over email praten in 1994…
      binnenkort voor voor satiere,

      Beantwoorden
  • En nu stop ik met valide tegenargumenten te geven, als mensen er niet in geloven prima. Iedereen is vrij in het maken van zijn/haar keuzes. Waar het vaak op mis gaat is dat mensen zich niet echt verdiepen in het systeem en het begrijpen. Bitcoin is de grootste kans in je leven om je vermogen substantieel te laten groeien zonder er veel voor te hoeven doen.

    Beantwoorden
  • Dit geld niet alleen voor de Bitcoin maar voor alle handel het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod en waar de beleger in gelooft natuurlijk.

    Beantwoorden
  • 100% bubbel! als het nog 100x over de kop moet wat is een bitcoin dan waard? 30000……hahaha

    Beantwoorden
  • Fruitmandje

    Hmm, die kortzichtigheid van Schiff valt me tegen zeg!

    Mensen die denken dat bitcoins een ponzi scheme is moeten zich inderdaad eerst maar eens goed verdiepen in het ontwerp van de currency.

    Het wordt steeds moeilijker om bitcoins te genereren en er moet blijvend in mining-equipment worden geinvesteerd om wat coins te verdienen.
    Die aanschaf van de apparatuur en stroomkosten zijn zodanig altijd de intrinsieke waarde van een bitcoin, waarmee het dus zeker is gedekt door “iets”.

    Bitcoin is ontworpen als geld en waarom zou dit daarom ook niet de currency of the future kunnen worden? Papiergeld wordt echt uit het niets gecreeerd. Indien je daar liever in gelooft, succes, het wordt iedere dag minder waard.

    Bitcoins worden echter steeds meer waard. Steeds meer partijen accepteren het (thuisafgehaald bijvoorbeeld) en de intrinsieke waarde neemt ook dagelijks toe. Het is daarom zeker niet te laat om alsnog in te stappen; mijn inziens staat het nog in de startblokken en is een 100x over de kop slechts een kwestie van tijd.

    Gefrustreerd Fruitmandje

    Groetjes aan Marcel en Floesh!

    Beantwoorden
    • Papiergeld heeft waarde omdat er een centrale bank en een overheid achter staat die de waarde probeert te bewaken. Het is een zichtbare en een machtige autoriteit. En ja, papiergeld verliest door de jaren heen aan koopkracht, maar dat gebeurt meestal in een voorspelbaar tempo. Als bitcoin iets niet heeft is het wel voorspelbaarheid. We weten niet of er morgen een hack ofzo plaatsvindt waardoor de bitcoins waardeloos worden. Of dat iemand een grote positie wil verkopen en er geen liquiditeit in de markt is. Dan klapt de koers in elkaar en is je koopkracht weg.

      Beantwoorden
  • Alle consumptie is gebaseerd op verwachte toekomstige koopkracht. Bitcoin kan alleen een belangrijke rol gaan spelen als het saai en voorspelbaar wordt.

    Beantwoorden
  • Wat er precies gaat gebeuren weet niemand, maar als meer bedrijven dit gaan accepteren en iedereen kan zien dat dan de prijs gaat en blijft stijgen tov het geld dat ze in hun portemonnee hebben zitten , kan men nog weleens eieren voor zijn geld gaan kiezen of in dit geval bitcoins. Prijsstijgingen en publiciteit kunnen een sneeuwbaleffect geven. Bitcoins hebben geen last van inflatie en dat is naar mijn idee de grote kracht hierachter voor spaarzame mensen. Wat zal er gebeuren als er ergens weer een huidige munt begint te rammelen? Dan is dit natuurlijk een mooi alternatief, denk natuurlijk aan Cyprus. De bedenker hiervan is in ieder geval slimmer dan ik dacht toen ik het concept voor het eerst op de radio hoorde een paar jaar geleden en vergeet niet wat zijn doel hiermee is. De details zijn ook goed uitgewerkt, zoals de plaats van de komma, het aantal cijfers achter de komma, het mining proces, het betaal systeem, het mysterieuze karakter met de boodschap en natuurlijk het feit dat hij anoniem blijft (je bent je leven natuurlijk anders niet meer zeker). En voor iedereen die de overeenkomst niet ziet met goud, die zou misschien aan Adam en Eva in het paradijs moeten hebben gevraagd wat nou zo bijzonder is aan dat goud. Ik ben ook maar ingestapt op € 500,-. Een kleine investering waardoor je ook maar een klein verlies kan maken, maar misschien ook wel een grote winst.

    Beantwoorden
  • En om nou bitcoins te gaan vergelijken met de tulpenmanie…?

    Volgens mij kun je de tulpenmanie beter vergelijken met kaviaar of dure wijn dan met bitcoins met als verschil dat de laatste 2 schaars waarschijnlijk schaars en duur zullen blijven, maar ook dat is nooit zeker.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *