Columns

Column: Gebruik altijd je eigen boerenverstand

Sinds ik wat ouder aan het worden ben denk ik steeds meer na over hoe ik vroeger een bepaalde periode zelf beleefd heb. Bijvoorbeeld mijn tijd op school. Geschiedenis vond ik altijd een fascinerend vak en ik kon zeer gebiologeerd luisteren naar leraren die prachtig konden vertellen Lees verder..

Column: Contant geld blijft onmisbaar

Puerto Rico is sinds eind september volledig afhankelijk van contant geld, omdat orkaan Maria een groot deel van het elektriciteitsnet op het eiland heeft weggevaagd. Tot op de dag van vandaag zitten negen van de tien inwoners nog steeds zonder stroom en heeft de helft van het Lees verder..

Blockchain als ultiem controlemechanisme?

De blockchain technologie achter Bitcoin en andere virtuele wordt vaak geprezen om het vermeende anonieme karakter en om het feit dat deze zonder tussenkomst van een centrale autoriteit kan functioneren. Met behulp van de blockchain technologie is het mogelijk digitale eigendommen uit te wisselen, zonder dat deze Lees verder..

Column: De euro is niet het probleem

Er gaat bijna geen week voorbij dat er geen kritiek is op de euro, maar ondanks dat groeit de populariteit van de gemeenschappelijke munt. Sinds de invoering van de euro is het aantal landen dat de munt gebruikt van 12 naar 19 toegenomen. Ook zijn er steeds Lees verder..

Column: Als Goldman Sachs waarschuwt…

In 1869 startte Marcus Goldman zijn eigen bedrijf op in Manhattan, een bank. Net als vele anderen in die tijd. Inmiddels heet deze bank Goldman Sachs en is dit de meest winstgevende en bekende investeringsbank ter wereld. En de meest gehate. Goldman Sachs was direct betrokken bij Lees verder..

Column: De pot verwijt de ketel…

Afgelopen dinsdag ging Jamie Dimon, CEO van megabank JP Morgan, helemaal los op de Bitcoin. Volgens hem is de digitale munt frauduleus en zal het niet goed aflopen. Hij noemde de Bitcoin alleen aantrekkelijk voor drugsdealers en moordenaars. Als een werknemer van de bank erin zou handelen, Lees verder..

Column: Als er een schaap over de dam is…

Het tijdperk waarin de Verenigde Staten het alleen voor het zeggen hadden in de wereld lijkt ten einde te lopen. Haar mislukte poging om de regering in Syrië omver te werpen zal misschien wel de geschiedenis in gaan als het kantelpunt in de transitie naar een multipolaire Lees verder..

Wat is nepnieuws?

Nederland is erg kwetsbaar voor manipulatie van de publieke opinie middels de verspreiding van ‘nepnieuws’. Dat zegt brigade-generaal Wilfred Rietdijk, strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber van het ministerie van Defensie, in een interview met de Volkskrant. Volgens hem moeten overheden en de belangrijke media meer samenwerken om de verspreiding Lees verder..

Meer Europa als oplossing van de problemen van Europa?

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren, de invoering van de Euro in Nederland. Eerst kwam de euro alleen digitaal, maar op 1 januari 2002 werd de gulden geschiedenis. Het getal 2,20371 zal ik nooit meer vergeten. En iedereen was positief, ik ook. Lees verder..