India lijkt ver weg voor een hele hoop beleggers, echter het is zinvol te bekijken hoe de overheid daar omgaat met kapitaal en “fiat” geld. Dit zal ook hier in Europa deze kant op gaan als blijkt dat het grote geldprintspel van Mario en zijn bankiersvrienden toch niet zo goed werkt.
Natuurlijk heeft niemand het dan zien aankomen in Den Haag en Brussel. Je moet wel stekeblind zijn om nog langer te geloven dat het maar printen van geld ons verder zal gaan helpen. Natuurlijk als je nu naar de huizenmarkt kijkt in Amsterdam kun je gaan geloven dat het echt werkt, echter hier zullen vele kopers met een “grote kater”” komen te zitten. Schulden voor te dure huizen zullen moeten worden terugbetaald, nu is er een lening “ binnen 1 week“ geregeld met die vriendelijke man van de bank.
Ja ja, nu kan het wel allemaal snel in bankenland, echter wat gebeurd er als het grote geldprintspel afgelopen is, dan zullen er banen verdwijnen en is die vriendelijke mijnheer van de bank die u zo netjes binnen één week geholpen heeft aan die lening er niet meer. Er zit dan een hele strenge slecht Nederlands sprekende mijnheer, waarschijnlijk vanuit India te bellen waar zijn aflossing blijft.
Ik geef u op een briefje dat als u een keer niet aflost ze ook “binnen één week” op de stoep staan met de boodschap dat u uw eigen huis binnenkort weer kwijt raakt. Het spel van schulden maken blijft maar doorgaan en wij maken onze bankiers alleen maar rijker en rijker.
Laat u niet verbazen als u iemand uit Den Haag op het journaal van onze “onafhankelijke “ publieke omroep binnenkort ook ineens briefjes van 100 euro ongeldig hoort verklaren. Op het jeugdjournaal zullen ze aan de kijkbuiskindertjes vertellen dat het is om de boeven en criminaliteit daarmee aan te pakken….ze denken in Den Haag echt dat er alleen maar kijkbuiskindertjes in het land lopen.
Volgens Jeroen Dijsselbloem hadden de Italianen zeker niet tegen de Europese Unie gestemd….. nou nou……. dat heet in mijn ogen minachting van je publiek, dat kun je vertellen in de kroeg met 10 pilsjes op ,maar toch niet met een serieus gezicht.
Bron: Dagboek van een Belegger
Bart Hoogakker (1966) begon al op zijn zestiende met beleggen en maakte onder andere de crash in 1987, de campinghausse van 1997 en de internetcrash van 2000 mee. Sinds 1992 geeft hij ook beleggingstrainingen en seminars, waarin hij zijn kennis en ervaring deelt met andere beleggers. U kunt Bart ontmoeten bij de diverse door hem en zijn partners georganiseerde beurscafés. Meer info daarover vindt op www.dagboekvaneenbelegger.nl