Is het Westen wel braafste jongetje van de klas?

De afgelopen maanden heb ik vele reacties van lezers mogen ontvangen. Ik wil via deze weg eenieder daarvoor hartelijk bedanken! Ik heb helaas niet de tijd gehad om alle berichten van repliek te dienen maar ik heb ze allemaal aandachtig gelezen.

Opvallend vond ik vooral de kennis die aanwezig is onder onze lezers die gereageerd hebben. Ik heb er veel van geleerd en merk dat er velen zijn die niet alles wat ze door de grote media voorgeschoteld krijgen als zoete koek slikken. Er blijken gelukkig nog heel wat mensen te zijn die hun boerenverstand gebruiken en gezond kritisch zijn.

Verder heeft u gemerkt dat ik helaas niet élke week in de gelegenheid ben een column te verzorgen. Mijn operationele werkzaamheden slokken het grootste gedeelte van mijn tijd op. Als organisatie hebben wij de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt naar verdere professionalisering van onze dienstverlening. En kijkend naar de groei van ons bedrijf lijkt het erop dat dit z’n vruchten afwerpt. We blijven natuurlijk doorgaan met verbeteringen te implementeren en daarom is er niet altijd tijd vrij te maken voor een column.

Demonstratie in de VS

Nu naar de actualiteit. Heeft u afgelopen dagen in de grote media iets gehoord over een paginagrote advertentie in de New York Times? Deze advertentie, zie hieronder, begint met Deze nachtmerrie moet eindigen: HET TRUMP/PENCE REGIME MOET WEG!”

De paginagrote advertentie in de New York Times roept dus iedereen op om vanaf zaterdag 4 november te gaan demonstreren en in opstand te komen tegen de regering van Trump.

“4 november begint het” Dit is dus vandaag. Verder de volgende tekst: “Doe mee met die duizenden anderen die zich over het hele land in de steden en op de straten verzamelen. Een protestbeweging die dag en nacht zal doorgaan tot we met miljoenen zijn gegroeid… vastberaden niet te stoppen tot dit regime van de macht is verdreven.”

De advertentie verwijst de lezers naar RefuseFascism.org “Om een protest bij u in de buurt te vinden.” Op de website staat informatie over geplande protesten op 4 november in Boston, Chicago, Atlanta, Cincinnati, Austin, Seattle, Portland, Los Angeles, New York, Omaha en andere steden. Refuse Fascism is een frontgroep die is opgericht en geleid wordt door de Revolutionary Communist Party (RCP), een gewelddadige Marxist-Leninistische groepering die China’s communistische Mao Zedong als voorbeeld stelt. Deze organisatie vindt zijn oorsprong weer in de Antifa beweging die tijdens de G-20 top in Duitsland enkele maanden geleden verantwoordelijk was voor de extreme rellen. En zoals u weet was dat werkelijk een slagveld.

Als het gedrag van deze beweging in het verleden een blauwdruk voor de toekomst is, kan dit weleens flink uit de hand gaan lopen. De diep verdeelde Verenigde Staten zouden daardoor nog verder in de afgrond kunnen afglijden. Ik houd m’n hart vast.

Natuurlijk vind ik ook dat Trump zich niet bepaald presidentieel gedraagt, maar we hebben het hier wel over een leider van een land die op een legale, democratische manier door zijn eigen volk is verkozen. Dat de New York Times aan deze actie meewerkt vind ik echt bizar. Dat deze krant Trump elk moment en van dag tot dag op het bot afkraakt is tot daar aan toe, maar het toelaten van een oproep om de straat op te gaan gaat wel erg ver.

Ik zou weleens willen zien wat er gebeurt als er in de Telegraaf een dergelijke advertentie verschijnt die oproept Rutte III naar huis te sturen, desnoods met geweld. Laten we hopen dat deze oproep in de Verenigde Staten niet gaat zorgen voor escalatie van geweld, ook omdat groepen met extreemrechtse standpunten waarschijnlijk weer gaan protesteren tegen deze demonstranten. Volgt u het nog? Ik vind het nog steeds moeilijk te begrijpen dat we hier werkelijk niets over mee krijgen in Nederland. We gaan het voor u volgen.

Democratie en referenda

Maar ook vlakbij huis verbaas ik me steeds meer. Er is door een burgerinitiatief op een wettelijke manier een referendum over de sleepwet afgedwongen. Geheel volgens de wet. En nu roept het nieuwe kabinet al dat ze zich niks van de uitslag zullen aantrekken. Ik vind het bizar! De mensen in het kabinet zijn volksvertegenwoordigers, ze gedragen zich naar mijn mening in ieder geval niet zo.

Het doet me ook meteen denken aan hoe de Westerse media en politiek Rusland in een hoek zetten als zijnde dat ze de Krim in de Oekraïne geannexeerd zouden hebben. Nergens staat dat er een referendum is geweest, die volgens de waarnemers van de OVSE volledig eerlijk is verlopen, waarbij maar liefst 97% van de bevolking vrijwillig heeft gekozen voor aansluiting bij Rusland.

Het Westen noemt dit een annexatie. En deze ‘annexatie’ zorgt ervoor dat er een troepenopbouw plaatsvindt aan de grenzen met Rusland, geheel in strijd met het gesloten non-proliferatie verdrag en de mondelinge afspraken van het Westen om de NAVO niet verder richting het oosten op te schuiven.

Het volgende schrijnende voorbeeld is natuurlijk Catalonië. Wat je mening hier ook over moge zijn, democratie is niet iets wat momenteel z’n hoogtijdagen viert! En ditzelfde Westen is de afgelopen jaren vele oorlogen begonnen onder het mom van het brengen van vrijheid en democratie…

Sander Noordhof

Deze column van Sander Noordhof verscheen eerder op GoudstandaardGoudstandaard is gespecialiseerd in de verkoop en opslag van fysiek edelmetaal. Wilt u meer informatie over beleggen in edelmetalen? Bel ons op +31(0)88 46 88 488 of mail naar contact@goudstandaard.com.