Dossiers

Gokken met Bitcoins

Steeds vaker zijn er online casino’s waar je kunt gokken met Bitcoins. Dit digitale betaalmiddel is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest en de waarde ervan stijgt nog altijd. De Bitcoin heeft meerdere fraaie voordelen ten opzichte van onze gebruikelijke betaalmiddelen zoals de euro, pond Lees verder..

Infographic: 62 feiten over Bitcoin

Door de prijsstijging van Bitcoin is er opeens veel belangstelling voor de virtuele munt. De volgende infographic vat een aantal kenmerken en eigenschappen van Bitcoin samen, aangevuld met een aantal interessante feiten. Deze virtuele munt werd in 2009 gecreëerd door ene Satoshi Nakamoto en is inmiddels uitgegroeid Lees verder..

Zuid-Koreaanse bank wil opslag Bitcoin aanbieden

De Zuid-Koreaanse Shinhan Bank wil haar klanten de mogelijkheid bieden om Bitcoin veilig op te slaan, zo meldt Bloomberg. De bank voert met verschillende bedrijven gesprekken voor de ontwikkeling van een nieuw platform, waarop gebruikers hun zogeheten wallet met virtuele munten veilig kunnen bewaren. De verwachting is dat deze nieuwe dienst Lees verder..

Infographic: Bitcoin naar $10.000

Bitcoin nadert de $10.000 en dat betekent dat het tijd is voor een infographic. De Visual Capitalist vatte de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar samen in een spectaculaire grafiek, die laat zien hoe de marktwaarde van de virtuele munt in een jaar tijd van $15,5 miljard Lees verder..

BRICS willen nieuw handelsplatform voor goud

De BRICS landen bespreken de mogelijkheden voor een nieuw systeem om onderling goud te verhandelen. Dat zei de plaatsvervangend gouverneur van de Russische centrale bank, Sergey Shvetsov, tegenover het Russische persbureau TASS. Volgens hem worden de traditionele knooppunten in de goudhandel, zoals Londen en Zwitserland, door de Lees verder..

Was Bitcoin echt $13.800 in Zimbabwe?

Verschillende media kwamen een week geleden met het bericht dat Bitcoin in Zimbabwe voor een veel hogere prijs verhandeld werd dan in de rest van de wereld, omdat de lokale bevolking door de politieke onzekerheid massaal hun toevlucht zocht in de virtuele munt. Op Golix – de Lees verder..

Axel Weber: “Centrale banken moeten virtuele munten omarmen”

Centrale banken moeten meer open staan voor de mogelijkheden van virtuele munten, omdat deze een significante bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Dat zegt Axel Weber, de voormalig president van de Bundesbank en de huidige topman van de Zwitserse bank UBS, in een interview met de Financial Lees verder..

Pensioen3daagse: Sta even stil bij uw pensioen

Van 31 oktober tot en met 2 november organiseert Wijzer in Geldzaken de Pensioen3daagse. Tijdens de Pensioen3daagse verzorgen financiële dienstverleners en werkgevers allerlei activiteiten. Zo willen zij consumenten en werknemers meer inzicht geven in hun pensioen. Een mooi moment om even stil te staan bij uw situatie. Lees verder..

Rusland ontvangt meeste economische hulp uit China

Rusland is de grootste ontvanger van financiële hulp uit China, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van AidData. Tussen 2000 en 2014 verstrekte China in totaal voor $354,3 miljard aan economische hulp aan andere landen, waarvan uiteindelijk $36,6 miljard in Rusland terechtkwam. Het geld werd in de vorm Lees verder..