Dossiers

Bitcoin naar nieuw record: $5.200

De prijs van Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record van meer dan $5.200, nadat er berichten naar buiten kwamen dat Chinese autoriteiten de handel in virtuele munten onder bepaalde voorwaarden toch zullen toestaan. Persbureau Xinhua meldt dat de Chinese overheid de handel in de crypto munten mogelijk Lees verder..

Rusland wil websites die virtuele munten aanbieden blokkeren

In navolging op China wil nu ook Rusland de handel in virtuele munten via verschillende websites aan handen leggen, zo bericht Reuters. De centrale bank stond in het begin al zeer kritisch tegenover de virtuele munten, omdat die gebruikt kunnen worden voor illegale transacties en het witwassen Lees verder..

Goud als diversificatie voor beleggingsfondsen

Grote beleggingsfondsen die moeite hebben om een goed rendement te halen zouden vaker naar goud moeten kijken als alternatief voor staatsobligaties, zo schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport. Het edelmetaal biedt niet alleen diversificatie binnen een goed gespreide beleggingsportefeuille, maar ook een zeer interessant Lees verder..

World Gold Council: “Peak gold is al bereikt”

Volgens de topman van de World Gold Council heeft de goudmijnsector wereldwijd al bijna het punt bereikt waarop de jaarlijkse productie van goud niet meer zal toenemen, het zogeheten ‘peak gold’ moment. In een interview met Bloomberg zei WGC-topman Randall Oliphant dat er steeds minder nieuwe grote Lees verder..

“Bitcoin is de nieuwe internetbubbel”

Volgens vermogensbeheerder Mike Novogratz is Bitcoin als een nieuwe internetbubbel, die nog veel potentieel heeft om verder te stijgen. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de waarde van Bitcoin en andere virtuele munten eerst nog veel verder zal stijgen, voordat de prijs weer terugzakt naar Lees verder..

BIS: “Centrale banken kunnen virtuele munten niet negeren”

Centrale banken kunnen de snelle groei van virtuele munten niet meer ontkennen en zouden op een gegeven moment zelfs moeten overwegen om hun eigen virtuele munten in omloop te brengen, zo schrijft de Bank for International Settlements in haar nieuwste kwartaalrapport. “De vraag of centrale banken een Lees verder..

Bitcoin crasht, bijna $40 miljard verdampt uit virtuele munten

De afgelopen zeven dagen is er voor in totaal bijna $40 miljard aan waarde uit de markt van virtuele munten verdampt. Alle 866 virtuele munten die de website Coinmarketcap volgt hebben bij elkaar op dit moment een waarde van ongeveer $103 miljard, terwijl dat begin deze maand Lees verder..

Russische centrale bank: “Virtuele munten zijn piramidespel”

De markt van virtuele munten en zogeheten initial coin offerings (ICO’s) is als een financieel piramidespel dat op ieder moment in elkaar kan storten. Dat zei plaatsvervangend gouverneur van de Russische centrale bank Dmitry Skobelkin tijdens een bijeenkomst voor bankiers in Sochi. “China erkent virtuele munten niet als betaalmiddel Lees verder..

China bepleit meer economische samenwerking in BRICS toespraak

De Chinese president Xi Jinping heeft in zijn openingstoespraak van het jaarlijkse BRICS topoverleg benadrukt dat de wereldeconomie alleen kan groeien als landen meer met elkaar kunnen samenwerken en vrij met elkaar kunnen handelen. Dat betekent dat ontwikkelingslanden en de opkomende economieën meer betrokken moeten worden bij grootschalige projecten Lees verder..