Dossiers

Venezuela haalt $735 miljoen op met nieuwe cryptomunt

De regering van Venezuela heeft $735 miljoen opgehaald met de uitgifte van een nieuwe virtuele munt die gedekt wordt door de olievoorraden van Venezuela. In totaal wil de regering 100 miljoen van deze nieuwe virtuele munten met de naam ‘petro’ in omloop brengen. De petro is gedekt door Lees verder..

Centrale bank Saudi-Arabië gaat samenwerken met Ripple

De centrale bank van Saudi-Arabië heeft een deal gesloten met Ripple om banken in het land te helpen met het verwerken van betalingen via blockchain technologie. De centrale bank gaat in samenwerking met het fintech bedrijf onderzoeken hoe Saoedische banken blockchaintechnologie kunnen toepassen om het betalingsverkeer te Lees verder..

ECB waarschuwt: “Bitcoin is geen geld”

De ECB vindt Bitcoin maar gevaarlijk en waarschuwt daarom in een kort berichtje op haar website dat de virtuele munt echt niet als een vorm van geld gezien moet worden. De centrale bank schrijft dat virtuele munten online uitgewisseld kunnen worden en dat alle transacties in de Lees verder..

Infographic: Virtuele munten

Wat is de totale marktwaarde van alle virtuele munten in omloop? En hoeveel transacties worden er iedere dag wereldwijd mee uitgevoerd? De website Debating Europe maakte de volgende infographic die de stand van zaken van eind januari liet zien. De totale marktwaarde van de bijna 1.500 virtuele Lees verder..

Goldman Sachs: ‘Meeste virtuele munten worden waardeloos’

De afgelopen vier weken is er bijna $400 miljard aan waarde verdampt uit virtuele munten, maar volgens een analist van Goldman Sachs is dat nog maar het begin. Steve Strongin, hoofd van de afdeling die zich bezig houdt met het onderzoeken van verschillende beleggingen, is namelijk van Lees verder..

‘Bijna 20% koopt virtuele munten met creditcard’

Bijna 20% van de mensen die virtuele munten bezit heeft deze gekocht met een creditcard of met een andere vorm van geleend geld. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat halverwege januari door Coindesk werd uitgevoerd, een website die koersinformatie en nieuws over virtuele munten publiceert. In Lees verder..

IMF pleit voor wereldwijde coördinatie virtuele munten

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleit voor meer coördinatie tussen landen voor wat betreft de regulering van virtuele munten. Volgens Gerry Rice, woordvoerder van het IMF, zou het helpen als verschillende toezichthouders meer zouden samenwerken en er op internationaal niveau meer over dit nieuwe fenomeen gesproken zou Lees verder..

Gerald Celente: “Wereld gaat cashless”

Virtuele munten zullen voorlopig niet verdwijnen, ondanks pogingen van overheden om grip te krijgen op deze markt. Dat zei trendwatcher Gerald Celente in een interview met Kitco. Hij merkt op dat er in Azië steeds minder met contant geld wordt betaald, omdat men vaker gebruik maakt van Lees verder..

Bitcoin, Ripple en Ethereum hard onderuit

De prijzen van virtuele munten zijn vanmorgen opnieuw hard onderuit gegaan. Bitcoin zakte met 14% tot onder de $12.000, terwijl andere virtuele munten als Ripple en Ethereum zelfs meer dan 20% van hun waarde verloren. Een duidelijke aanwijzing voor deze prijsdaling is er niet, anders dan berichten Lees verder..