Bitcoin

Alle nieuwsberichten over Bitcoin.

De ICO chaos

De crypto markten hebben in het eerste kwartaal zware klappen gehad, maar dit mag de ICO pret niet drukken. Er worden nog steeds zeer veel ICO’s gelanceerd voor de meest uiteenlopende (onzinnige) projecten. Een ICO is een Initial Coin Offering en staat in beginsel voor een crowdfunding Lees verder..

Belangstelling voor beleggen in bitcoin neemt af

Zo snel als beleggen in bitcoin populair werd, zo snel is de belangstelling de laatste maanden ook weer gedaald. Dat blijkt uit cijfers die Google verzamelt over alle zoekopdrachten die gebruikers wereldwijd uitvoeren op de zoekmachine. De volgende grafiek laat zien dat de belangstelling voor bitcoin kopen Lees verder..

Bitcoin als een nieuwe vorm van digitaal goud?

Bitcoin wordt vaak met goud vergeleken. In hoeverre is zo’n vergelijking terecht? Goud wordt als een veilige haven beschouwd met een stabiele prijs. Een beschermer tegen inflatie. Het beschermt een spaarder op lange termijn tegen het verlies van koopkracht in fiat geld dat veroorzaakt wordt door de Lees verder..

Google wil advertenties voor virtuele munten blokkeren

Google gaat het online adverteren voor virtuele munten via haar eigen advertentiekanalen verbieden. Ook zullen er dan geen advertenties meer getoond worden voor de uitgifte van nieuwe cryptomunten, de zogeheten initial coin offerings (ICO’s). Het bedrijf wil van dit soort advertenties af, omdat deze reclame zouden maken Lees verder..

Transactievolume Bitcoin sterk gedaald

Het is niet alleen de prijs van Bitcoin die sinds het begin van dit jaar gedaald is, ook het transactievolume is sinds het begin van dit jaar sterk afgenomen. En hoewel de prijs van de virtuele munt sinds begin februari een comeback van bijna 50% wist te Lees verder..

Venezuela haalt $735 miljoen op met nieuwe cryptomunt

De regering van Venezuela heeft $735 miljoen opgehaald met de uitgifte van een nieuwe virtuele munt die gedekt wordt door de olievoorraden van Venezuela. In totaal wil de regering 100 miljoen van deze nieuwe virtuele munten met de naam ‘petro’ in omloop brengen. De petro is gedekt door Lees verder..

Centrale bank Saudi-Arabië gaat samenwerken met Ripple

De centrale bank van Saudi-Arabië heeft een deal gesloten met Ripple om banken in het land te helpen met het verwerken van betalingen via blockchain technologie. De centrale bank gaat in samenwerking met het fintech bedrijf onderzoeken hoe Saoedische banken blockchaintechnologie kunnen toepassen om het betalingsverkeer te Lees verder..

ECB waarschuwt: “Bitcoin is geen geld”

De ECB vindt Bitcoin maar gevaarlijk en waarschuwt daarom in een kort berichtje op haar website dat de virtuele munt echt niet als een vorm van geld gezien moet worden. De centrale bank schrijft dat virtuele munten online uitgewisseld kunnen worden en dat alle transacties in de Lees verder..

Infographic: Virtuele munten

Wat is de totale marktwaarde van alle virtuele munten in omloop? En hoeveel transacties worden er iedere dag wereldwijd mee uitgevoerd? De website Debating Europe maakte de volgende infographic die de stand van zaken van eind januari liet zien. De totale marktwaarde van de bijna 1.500 virtuele Lees verder..