Gerald Celente: “Wereld gaat cashless”

Virtuele munten zullen voorlopig niet verdwijnen, ondanks pogingen van overheden om grip te krijgen op deze markt. Dat zei trendwatcher Gerald Celente in een interview met Kitco. Hij merkt op dat er in Azië steeds minder met contant geld wordt betaald, omdat men vaker gebruik maakt van apps op de mobiele telefoon.

Over de populariteit van virtuele munten:

“De wereld gaat cashless, mensen hebben geen vertrouwen meer in valuta. Dit is een nieuwe paradigma. De wereld gaat digitaal en deze digitale munten gaan aan populariteit winnen omdat men het vertrouwen in fiatgeld verliest. Ze maken grappen over de virtuele munten, omdat deze nergens door gedekt zouden worden. Maar hoe groot zijn de schulden nu? $220 biljoen wereldwijd wat banken gecreëerd hebben? De virtuele munten zijn het goud van de populistische generatie.”

Je bent een van de weinige die positief is over zowel virtuele munten als goud.

“Absoluut, ze hebben beide een plek. Wij zien de volgende financiële crisis komen en iedereen weet dat, je zult dan zien dat mensen vluchten in veilige havens en dat zijn goud en virtuele munten. Dat zie je nu al als er problemen zijn in bepaalde landen. Men vlucht dan richting virtuele munten en goud. Nogmaals, de crypto valuta zijn het goud van de nieuwe generatie millennials. Het is makkelijk te gebruiken.

Natuurlijk zullen overheden het proberen aan te pakken, dat mag duidelijk zijn. Maar hoe hard ze het aanpakken, dat blijft de vraag. Kijk naar Zuid-Korea, maar ook naar China. Daar willen ze het ‘minen’ van virtuele munten aan banden leggen. En twee derde van alle virtuele munten wordt ‘gemined’ in China. Het heeft dus niet het solide en fysieke aspect dat goud heeft. En dat is waarom goud nog steeds de ultieme veilige haven blijft. Maar in een tijd van crisis zullen mensen achter hun computer gaan zitten en virtuele munten kopen.”

Hoe lang denk je dat de rally in aandelen kan aanhouden?

“Dat ligt er maar net hoe snel de rente wordt verhoogd. De ECB heeft laten weten dat ze haar monetaire verruiming wil afbouwen. Welke monetaire verruiming? Geld geven aan je vrienden? Kijk naar dat grote Zuid-Afrikaanse bedrijf waar de ECB obligaties van heeft gekocht? Nu willen ze de stimulering afbouwen. Het enige dat de markt draaiende heeft gehouden was goedkoop geld. Kijk naar de hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten, die waren flink gedaald. Op het moment dat de rente gaat stijgen, gaat deze markt naar beneden. We zien nu dat de dollar daalt omdat de ECB haar stimulering wil afbouwen. Maar dit is slechts tijdelijk.”

Goud heeft dit jaar een goede start gemaakt, denk je dat die trend zal aanhouden?

“Dat hangt allemaal af van de dollar. Als de rente te snel stijgt, dan zie je de dollar aansterken en goud dalen. Blijf kijken naar alle cijfers die worden uitgebracht. Zodra de rente stijgt gaat de huizenmarkt omlaag en gaat ook de economie omlaag. Stel dat ze de rente dit jaar met drie stappen verhogen, dat is nog niet eens een procentpunt. Dus we blijven een solide goudprijs zien, omdat het niveau van $1.250 per troy ounce niet gebroken is.

We zien het positief in voor goud als het boven de $1.400 komt, een niveau dat we al jaren niet meer gezien hebben. Het zit nog steeds in die bandbreedte. Maar we zien ook geen groot neerwaarts risico. Wat zal dat zijn, misschien $100 tot $150 per troy ounce? Dat is niets. Er zal pas een uitbraak komen boven de $1.400 en dan kan het wel eens een Bitcoin-achtige rally zijn richting $2.000.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Gerald Celente: “Wereld gaat cashless”

  • Ik heb zelf ook cryptomunten(al heb ik eerder gezegd om eruit te stappen)en heb er ook leuk prijs gemaakt,geen miljoenen maar toch wel leuk.
    Maar ik kan me niet voorstellen dat ik in paniek naar cryptomunten ga in geval van een crash in fiatgeld,tenzij ik echt niet zou weten waar ik mijn fiatgeld moet plaatsen en dan is het waarschijnlijk al te laat.
    Het is gewoon nog onbekend hoe cryptomunten in een dergelijk situatie zich gedragen??Mensen als Jeff Berwick en Mike Maloney zitten toch ook merendeels in goud en zilver,en zeker Jeff Berwick is wel 1 van de grootste promotors van cryptomunten.
    In mijn omgeving vertel ik iedereen over cryptomunten en ik ben nog steeds de enigste die wat met cryptomunten doe,en met het negatieve nieuws in de media zal dat ook wel zo blijven.(want waarom zou je de media NIET geloven?!?!)

    Ikzelf heb het idee dat Bitcoin etc. jou bij fysiek goud en zilver weg moet houden in opdracht van de overheden,banken,elite of wat dan ook.
    Ook gaan we helemaal cashless met een zelfde systeem en is Bitcoin een Betaversie.

    Beantwoorden
    • Frank Knopers

      Dat laatste denk ik ook, het is een mooie afleidingsmanoeuvre. Het is een illusie dat het geldsysteem op basis van blockchain technologie meer anoniem wordt. Integendeel, al het geld is dan nog makkelijker te volgen.

      Ik vraag me ook af of virtuele munten ooit algemeen geaccepteerd gaan worden zonder deelname van financiële dienstverleners als banken. Misschien rollen centrale banken over een paar jaar hun eigen virtuele munten uit, eentje waar ze de volledige controle over hebben…

      Ik vind het reuze interessant met die virtuele munten, maar ik ben ook ietwat achterdochtig. Heb zelf een klein beetje Bitcoin om te kijken hoe het werkt, maar de transactiekosten waren zo hoog dat winst nemen uiteindelijk verlies nemen zou worden. 😛

      Beantwoorden
      • Satoshi Nakamoto,niemand weet wie hij is??
        Een techie die de blockchain en bitcoin maakt,en toevallig verstand heeft van goud,geld/valuta en vooral psychologie.
        Waarom psychologie,Satoshi Nakamoto weet precies wat de effecten zijn(de gebruikers) van de blockchain en bitcoin anders maak je het simpelweg niet,iets teveel moeite lijkt mij.
        2008 een crisis,en 2009 bitcoin,wat een goede timing.
        Satoshi Nakamoto bestaat dus zeker niet uit 1 persoon,onder andere Jim Rickards zou er met geheime diensten aan gewerkt hebben in de jaren 90,en andere hoorden de financiele wereld erover praten begin jaren 2000 en niet te vergeten The Economist ,88
        Dit lijkt mij een opgezet plan op weg naar …….

        Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo