Goldman Sachs ziet Bitcoin stijgen naar $4.800

De prijs van Bitcoin is sinds de splitsing van begin deze maand explosief gestegen. Nadat op 1 augustus een dieptepunt van $2.643 werd bereikt is de prijs met meer dan 60% gestegen tot ruim $4.300. Toch kan de prijs nog hoger, zo verwacht analiste Sheba Jafari van Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank stuurde zondag een nieuwe update naar haar klanten, waarin ze een koersdoel van $4.827 geeft voor de virtuele munt. Vanaf dat niveau moeten speculanten volgens Jafari voorzichtig zijn, want uit zijn technische analyse komt naar voren dat de koers vanaf dat punt weer zal corrigeren tot ongeveer $2.221.

Volgens Jafari moeten beleggers niet te enthousiast worden door de prijsstijging van de afgelopen weken. Zo snel als de koers gestegen is kan deze ook weer dalen. Wanneer de prijs onder de $2.935 zakt is dat een teken dat de top bereikt is, aldus de analiste van Goldman Sachs.

De totale marktwaarde van alle Bitcoins in omloop bedraagt bij de huidige koers ongeveer $71,5 miljard. Naast de Bitcoin zijn er nog ruim 800 andere virtuele munten in omloop, die gezamenlijk ook een marktwaarde van bijna $70 miljard vertegenwoordigen.

bitcoin-price

Prijs van Bitcoin is dit jaar al vier keer over de kop gegaan (Bron: Coindesk)