IMF pleit voor wereldwijde coördinatie virtuele munten

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleit voor meer coördinatie tussen landen voor wat betreft de regulering van virtuele munten. Volgens Gerry Rice, woordvoerder van het IMF, zou het helpen als verschillende toezichthouders meer zouden samenwerken en er op internationaal niveau meer over dit nieuwe fenomeen gesproken zou worden.

Een van de belangrijkste voordelen van virtuele munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple is dat deze rechtstreeks tussen gebruikers verhandeld kunnen worden, zonder tussenkomsten van banken, toezichthouders en overheden. Dat geeft niet alleen een gevoel van privacy, maar ook onbeperkte vrijheid. Virtuele munten kunnen niet door de douane onderschept worden, ondervinden geen hinder van kapitaalrestricties en kunnen ook in het extreme geval van een ‘bank holiday’ gewoon 24 uur per dag wereldwijd verhandeld worden.

IMF wil meer internationale coördinatie

Het is dus niet vreemd dat het overheden en centrale banken momenteel worstelen met de virtuele munten. In sommige landen wordt de handel verboden, terwijl beleidsmakers in andere landen overwegen de virtuele munten te belasten. Het gebrek aan een eenduidig standpunt maakt het voor overheden lastig om de virtuele munten te reguleren. Het IMF wil daar verandering in brengen, omdat de toegenomen populariteit van virtuele munten ook bepaalde risico’s met zich meebrengt.

“Virtuele munten bieden in potentie voordelen als efficient betaalmiddel, maar de gevaren gaan verder dan mogelijke verliezen voor individuele beleggers. De cryptovaluta kunnen aanzienlijke risico’s met zich meebrengen als instrument voor witwassen van geld, financiering van terrorisme, belastingontduiking en fraude.”

Vorig jaar september zei IMF-topvrouw Christine LaGarde dat de toenemende populariteit van virtuele munten een uitdaging kan zijn voor centrale banken.

“Niet zo lang geleden dachten sommige experts dat computers nooit breed geaccepteerd zouden worden en dat tablets alleen gebruikt zouden worden als dure koffieplankjes, dus ik denk dat het niet verstandig is om virtuele munten te negeren.”

Ook Frankrijk en Duitsland willen afspraken maken om de handel in virtuele munten te reguleren. Ze zullen hun voorstel tijdens het eerstvolgende G20-topoverleg in maart voorleggen aan andere landen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “IMF pleit voor wereldwijde coördinatie virtuele munten

  • Steeds meer financiële repressie, het net sluit zich steeds verder. Hoe lang nog voordat het systeem ineenstort en ze al onze bezittingen confisceren, zij het door onteigening, bail-ins en/of forse belastingverhogingen.

    Beantwoorden
    • Frank Knopers

      De overheid heeft meer geld nodig en dat pikt de bevolking op een gegeven moment niet meer. Dat is het failliet van de verzorgingsstaat. Virtuele munten en edelmetalen zijn dan alternatieven om geld uit het systeem te halen en ‘ondergronds’ te gaan.

      Beantwoorden
  • Poppenkast

    Het IMF is een uitvoerder van de politiek, banken en het groot-kapitaal. Het voorstel behelst uiteindelijk een wereldmunt welke onder toezicht van hun gecontroleerd wordt. Met een druk op de knop kunnen zo banken-runs vermeden worden. De internationale politiek geeft steeds af op criminaliteit, onveiligheid en terrorisme. Dit angstsyndroom moet de bevolking in bedwang houden. Wie heeft die toestand gecrieerd? Juist de overheden zelf. Het is een reactie op hun leugenachtige verkiezing beloftes, waardoor het vertrouwen nagenoeg weg is. Geschiedkundig was in het vereleden macht–> oorlog, Nu is macht–> geld (manipulatie)

    Beantwoorden
    • Frank Knopers

      Het IMF is een instituut dat gebouwd is vanuit het perspectief van een unipolaire wereldorde, waarin de Verenigde Staten als supermacht opstonden na de Tweede Wereldoorlog. Ze dienen nog steeds vooral de belangen van het dollarsysteem, dus logisch dat ze virtuele munten in dit stadium onder controle willen houden.

      Maar ergens zou het mij ook niet verbazen dat de technologie achter de virtuele munten uiteindelijk de basis zal vormen voor een nieuw geldsysteem. Ook centrale banken zijn er tenslotte mee bezig…

      Beantwoorden
  • Allen maal wel leuk die virtuele munten.
    Maar zodra de een goed werkende kwantumcomputer is dan worden alle munten waardeloos. Maar daar lees je toch heel weinig over terwijl de kwantumcomputer zie link http://newsmonkey.be/article/84684 steeds dichter bij komt.
    Het land dat als eerste een goedwerkende kwantumcomputer heeft gaat de wereld regeren.
    Ps. Het IMF zij ook dat door de lage renteniveaus zijn overheden, bedrijven en ook particulieren de laatste jaren makkelijk schulden aangegaan. Dat maakt ze erg kwetsbaar en beperkt hun bewegingsvrijheid en zo hou je controle over landen en mensen.

    Beantwoorden
  • Poppenkast

    Het beste idee zou zijn om crypto waarden via gecertificeerde opslag op te slaan in een stick. Dan kun je door overdracht van die stick betalen.Door sticks als onderpand te geven zou je rente kunnen ontvangen.Daar heeft het politieke belasting systeem geen vat op. (verlies je stick wel niet!!)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo