Meer toepassingen voor Bitcoin in Japan

Bitcoin adoptie is niet alleen in een stroomversnelling geraakt in ontwikkelde landen zoals Venezuela en Argentinië waar de bevolking kampt met hyperinflatie, maar boekt ook flink vooruitgang in Japan. Er wordt in Japan hard gewerkt aan de infrastructuur om adoptie van cryptocurrency op een gereguleerde manier te vergemakkelijken. Welke belangrijke recente Bitcoin adoptie initiatieven zijn er in Japan dan te bespeuren?

Rakuten maakt debuut in Japanse crypto sector

Een belangrijk initiatief wordt onder leiding van Rakuten georganiseerd, de Amazon van Japan. Rakuten had in 2018 een omzet van $1,3 miljard en heeft al lang een positieve toekomstvisie voor cryptocurrency gebaseerde betalingen in e-commerce en offline retail. Om dit te faciliteren heeft Rakuten geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen digital asset exchange, de Rakuten Wallet.

Recentelijk heeft Rakuten, na veel gestoei met de Japanse financiële toezichthouder (FSA) een beurs licentie ontvangen. In april zal de Rakuten wallet als een gereguleerde handelsbeurs voor Japan geopend worden. Rakuten heeft verder al gewerkt aan een nieuwe variant van de populaire betalingsapplicatie Rakuten Pay. Het is te verwachten dat Bitcoin als een betalingsoptie zal worden geïmplementeerd en de applicatie wellicht aan de exchange zal worden gekoppeld. Dit is geen ongefundeerd vermoeden, aangezien de Rakuten webshop in de Verenigde Staten al met Bitcoin betalingen heeft geëxperimenteerd en zal zeker de voetsporen van IIJ en East Japan Railway Company volgen.

Treinkaartje kopen met Bitcoin

East Japan Railway Company, de grootste spoorwegmaatschappij van de wereld, heeft een samenwerking met de belangrijkste Internet Service Provider van Japan, de Internet Initiative Japan (IIJ). IIJ speelt een belangrijke rol in het exploiteren van de Japanse DeCurret cryptocurrency exchange die recentelijk een beurslicentie heeft ontvangen van de Japanse FSA.

De East Japan Railway Company is in deze exchange een belangrijke aandeelhouder. Andere belangrijke aandeelhouders zijn o.a. de Japanse zwaargewichten Sumitomo Mitsui Banking Corporation en de Mitsubishi UFJ Bank. Dankzij de samenwerking met de East Japan Railway Company zal het mogelijk worden dat via DeCurret exchange de Suica-smartcard kan worden voorzien met Bitcoin en andere crypto’s. Het is de bedoeling dat de Suica-smartcard een gateway wordt tussen fiat en crypto.

Met de Suica-smartcard kunnen er o.a. treinkaartjes worden gekocht voor de East Japan Railway Company. Er zijn nu ongeveer 75 miljoen Suica-kaarten in omloop waarmee er in 580.000 winkels in Japan kan worden betaald. IIJ en East Japan Railway Company zijn nog in afwachting van de officiële toestemming van de Japanse FSA. Het wordt echter verwacht dat in de zomer in 2019 met de Sucia-smartcard met Bitcoin kan worden betaald voor het openbaar vervoer en andere goederen en diensten van winkels die deze kaart accepteren. Het zal een schokgolf veroorzaken in verdere adoptie van Bitcoin in Japan.

Dit zijn twee belangrijke, recente voorbeelden, van Bitcoin’s adoptie initiatieven in Japan. Voor meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin, bezoek bestebank.org en raadpleeg de nieuwsfeed of de blog.

Dit artikel is gebaseerd op verschillende artikels over cryptocurrency projecten die je kunt vinden op de bestebank.org. Het artikel is geschreven door Luuk Soons, de hoofdredacteur van deze diepgravende crypto kennisbank.

Disclaimer: Dit artikel over de relatie van Japan tot de Bitcoin is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies. Bitcoin is een volatiel beleggingsproduct. Je kapitaal loopt risico. Vergaar eerst kennis over Bitcoin voordat je een beslissing neemt om bitcoin te kopen.




Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo