Peter Schiff: Bitcoin is de nieuwe tulpenmanie

Volgens Peter Schiff is Bitcoin de hedendaagse variant op de beruchte tulpenmanie. De voornaamste reden waarom mensen Bitcoin kopen is dat ze er geld aan willen verdienen. Dat gaat goed zo lang er meer mensen op de virtuele munt duiken, maar uiteindelijk zal de prijs ervan toch imploderen, aldus Schiff. “Een kleine groep mensen zal er veel geld aan verdienen, maar een veel grotere groep zal verliezen. Dat zijn de mensen die aan het einde van dit ponzi spel instappen”, zo licht hij toe op CNBC.

Niemand weet hoe lang die prijs van Bitcoins blijft stijgen, maar dat maakt volgens Peter Schiff niet uit. De virtuele munt is gestoeld op een zwak fundament en daarom zal de koers uiteindelijk imploderen. Het feit dat het aanbod van Bitcoins beperkt is maakt het nog geen moderne versie van de klassieke goudstandaard, aldus Peter Schiff. Het virtuele geld – dat overigens nergens door gedekt wordt anders dan een stukje code -is volgens Schiff niet beter dan fiat valuta en zullen daarom nooit het punt bereiken waarop winkeliers en consumenten het zullen omarmen. “Ik heb een vrij heldere visie op wat een bubbel is en ik zie een bubbel in Bitcoins”, zo concludeert Schiff.

Bitcoin-ETF

Peter Schiff reageert hiermee op de Winklevoss twins, twee bekende internetondernemers die wel een toekomst zien in de virtuele munt. Ze hebben beide veel geld omgezet in Bitcoin en verwachten dat de prijs nog honderd keer over de kop gaat. De twee werken zelfs aan een Bitcoin-ETF, zodat beleggers nog makkelijker op de prijs van de virtuele munt kunnen speculeren.

Bitcoin is volgens Peter Schiff de nieuwe tulpenmanie

Bitcoin is volgens Peter Schiff de nieuwe tulpenmanie