COMEX

Comex goudvoorraad daalt 73% in een dag!?

De geregistreerde goudvoorraden op de Comex zijn in één dag met 73% gedaald, zo blijkt uit het dagelijkse voorraadoverzicht van de CME Group. Bij Brink’s werd 21.200 troy ounce goud omgezet van de ‘registered’ naar ‘eligible’ voorraad, terwijl Scotia Mocatta een soortgelijke verschuiving zag met een veel groter volume van meer Lees verder..

CPM Group: “Geen tekort aan goud Comex”

Vorige week schreven we op Hollandgold dat er geen sprake is van een dreigend tekort aan goud in de Comex. Daarmee weerlegden we de hardnekkige geruchten dat er bijna geen goud meer zou zijn voor fysieke uitlevering. Deze analyse wordt bevestigd door de CPM Group, een consultancybureau dat Lees verder..

Analyse: Leverage goud Comex naar nieuw record?

Wie de laatste berichten op Zero Hedge leest krijgt de indruk dat de Comex op instorten staat, omdat het aantal claims op goud ten opzichte van de fysieke goudvoorraad in de kluizen van de Comex in zeer korte tijd naar een recordhoogte gestegen is. Voor elke troy Lees verder..

JP Morgan vult goudvoorraad Comex aan

Een week geleden schreven we nog dat de leverage op de Comex was toegenomen naar een historisch hoogtepunt van 116 claims op iedere troy ounce van haar goudvoorraad. Dat betekent dat minder dan 1% van alle uitstaande beloftes om goud te leveren daadwerkelijk vervuld kan worden. Een toename van de Lees verder..

Leverage op goud Comex naar record

Het aantal claims op iedere troy ounce goud in de COMEX is de afgelopen periode naar recordhoogte gestegen. Voor iedere troy ounce fysiek goud in de COMEX circuleren op dit moment 116 claims. De volgende grafiek laat zien dat dit een uitzonderlijke situatie is. Voor de minder goed ingevoerde Lees verder..

Waarom de Comex niet belangrijk is….

Wie de verschillende blogs over edelmetalen al enige jaren volgt zal ongetwijfeld gehoord hebben van de Comex, de beurs waar handelaren op papier goud en zilver verhandelen. Het is een markt waar de verkopers zilver aanbieden dat ze niet hebben en waar de kopers zilver vragen dat ze Lees verder..

De waarheid over de Comex

Op de Comex worden veel contracten goud en zilver verhandeld tussen mensen die er eigenlijk het geld niet voor hebben en die in de meeste gevallen ook geen belangstelling hebben voor fysieke uitlevering van edelmetaal. Toch houdt de Comex de laatste tijd de gemoederen weer bezig, omdat Lees verder..

Meer dan 55 eigenaren voor elke ounce goud in de COMEX

Onderstaande grafiek laat zien dat de papieren goudmarkt een leverage heeft van meer dan 55x. Dat wil zeggen dat er voor elke troy ounce fysiek goud meer dan 55 claims op een troy ounce goud circuleren. Sinds 2003 is de hefboomwerking op de papieren goudmarkt niet zo Lees verder..

Stoelendans op de Comex

Op de Comex begint ook fysiek goud te schuiven, zo blijkt uit de meest recente voorraadontwikkelingen van de bullion banks. Scotia Mocatta stuurde ruim 23.000 troy ounce ‘Eligible’ goud naar HSBC, die op haar beurt weer meer dan 43.000 troy ounce goud overbracht (of overboekte) naar JP Lees verder..