GLD

Bank of England leent goud aan GLD

De Bank of England heeft in het eerste kwartaal van dit jaar goud uitgeleend aan GLD, het grootste goud-ETF ter wereld. Dit is opmerkelijk, omdat het nog nooit eerder is voorgekomen dat de centrale bank moest bijspringen om het fonds van goud te voorzien. Normaal gesproken is dit de Lees verder..

BlackRock heeft teveel aandelen GLD uitgegeven

Vermogensbeheerder BlackRock heeft de afgelopen weken meer aandelen GLD uitgegeven dan was toegestaan, zo bericht Bloomberg. De vermogensbeheerder gaf in de periode van 19 februari t/m 3 maart in totaal 24,9 miljoen meer aandelen uit dan ze had laten registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder Lees verder..

Beleggers keren terug naar goud ETF’s

Beleggers stappen weer massaal in ETF’s die gedekt worden door goud of andere edelmetalen, zo schrijft Bloomberg. Alleen deze maand al stroomde er netto meer dan $4 miljard richting fondsen die fysiek edelmetaal als onderpand aanhouden. Het gaat om de grootste maandelijkse instroom sinds juli 2011. De Lees verder..

Infographic: GLD bestaat tien jaar

Deze week bestaat GLD tien jaar, het exchange-traded fund dat het voor beleggers nog makkelijker maakte goud te kopen. Bij de introductie zat er 8 ton goud in het fonds, dat als onderpand fungeerde voor de aandelen die in omloop werden gebracht. Sindsdien heeft het ETF een Lees verder..

Goud stroomt met tonnen tegelijk van GLD naar Azië

Volgens de Australische bank Macquarie wordt het steeds duidelijker dat er een relatie bestaat tussen de export van goud van het Verenigd Koninkrijk naar Zwitserland en de uitstroom van goud uit ETF’s als het GLD. In de eerste acht maanden van dit jaar werd er volgens cijfers Lees verder..

Goldman Sachs: Goudprijs daalt naar $1.050 per troy ounce

Volgens Goldman Sachs gaat de goudprijs de komende tijd nog veel verder omlaag, zo schrijft Bloomberg. Betere macro-economische cijfers en de mogelijke afbouw van het stimuleringsprogramma door de Federal Reserve zullen de bijdragen aan een verdere koersdaling van goud tot minder dan $1.000 per troy ounce. Volgens Lees verder..

Hoe Goldman Sachs de beleggers in goud voor de gek houdt

Goldman Sachs gaf beleggers in goud begin april nog het advies om hun positie in het edelmetaal van de hand te doen. Een paar dagen later begon de grootste prijsdaling in meer dan dertig jaar en even later trok Goldman Sachs haar advies om short te gaan op Lees verder..

Grote hoeveelheid goud verhuist van Londen naar Azië

De Financial Times schrijft dat de export van goud in Groot-Brittannië dit jaar explosief is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er al 798 ton goud overgebracht naar Zwitserland, een ander belangrijk knooppunt voor de fysieke goudmarkt. In Lees verder..

Grafiek: Goud stroomt weg uit GLD en Comex

Sinds het begin van dit jaar is er veel goud weggehaald uit de Comex en uit het GLD ETF. Heeft dat iets te maken met het verzoek van Duitsland om 300 ton goud terug te halen uit New York? Als we onderstaande grafiek bekijken lijkt dat geen Lees verder..