Indiase goudmarkt

India is na China de grootste goudmarkt ter wereld. Bijna de helft van het fysieke edelmetaal wordt in deze twee landen verkocht. In India is goud sterk verweven in de cultuur. Men koopt het om cadeau te geven tijdens feestdagen en bruiloften, maar men ziet goud ook als een goed middel om in te sparen. Het edelmetaal is over de lange termijn veel waardevaster dan de roepie.

Goudimport India explosief gestegen

Het tekort op de Indiase handelsbalans is in de maand augustus hoger uitgevallen dan in dezelfde maand van vorig jaar, zo schrijft Reuters. Oorzaak voor het oplopende tekort op de handelsbalans is een 176% stijging in de import van goud. Vorig jaar augustus was het tekort op Lees verder..

Centrale bank India gaat goud uitlenen

De Reserve Bank of India (RBI) heeft een plan bedacht om de schaarste aan goud in eigen land te verlichten zonder het beruchte importquotum op te heffen. Door een deel van de nationale goudvoorraad beschikbaar te stellen aan Indiase banken kan er meer goud in circulatie worden Lees verder..

India verlaagt importheffing goud

De nieuwe Indiase regering is van plan de importheffing op goud met 2 tot 4 procentpunt te verlagen. De verlaging is volgens de Indiase minister van Financiën mogelijk omdat een groot deel van het tekort op de betalingsbalans inmiddels is weggewerkt. Een chronisch tekort op de betalingsbalans, Lees verder..

India verhoogt opnieuw importheffing goud en zilver

India verhoogt opnieuw de invoerheffing op zowel goud als zilver van 10 naar 15 procent. Het is de zoveelste poging van de centrale bank om het kopen van goud door de Indiase bevolking te ontmoedigen. De invoer van goud drukt – samen met de import van ruwe Lees verder..

India ziet import goud met 40% dalen

India heeft in 2013 naar schatting 40% minder goud geïmporteerd dan in het jaar daarvoor, zo schrijft Business Standard. Kwam de import in 2012 nog uit op 846 ton goud, in het afgelopen jaar was dat naar schatting slechts 515 ton. Dat zou het laagste volume zijn Lees verder..

Smokkel van goud overtreft drugs in India

De smokkel van goud in India was dit jaar lucratiever dan die van drugs. Als gevolg van de importbeperkingen op edelmetalen is er dit jaar naar schatting zeven keer zo veel goud het land binnen gesmokkeld als vorig jaar. De Indiase regering begon aanvankelijk met het stapsgewijs Lees verder..

“Premie op goud in India naar $180 per troy ounce”

Het trouwseizoen is weer begonnen in India en dat betekent een impuls voor de goudmarkt. Traditioneel geeft men dan gouden munten of sieraden cadeau, maar door de importbeperkende maatregelen en door de hoge invoerheffing is het aanbod goud bij veel kleine juweliers aan het opdrogen. Volgens Mineweb Lees verder..

Premie op fysiek goud in India stijgt naar 20%

De goudprijs op de wereldwijde markt daalt weer, maar dat is zeker niet het geval op de Indiase goudmarkt. Door een krap aanbod en door steeds hogere importheffingen betalen Indiërs steeds hogere premies om fysiek goud te bemachtigen. Normaal gesproken loopt de premie op goud in India Lees verder..

Premie op goud daalt weer in India

De Indiase goudmarkt begint weer een beetje tot rust te komen, nadat het aanbod van goud door een nieuwe importbeperking opdroogde. Op 22 juli besloot de Indiase centrale bank dat tenminste 20% van al het geïmporteerde goud ook weer geëxporteerd moest worden, al dan niet in de Lees verder..