NSA

De onthullingen van Edward Snowden laten zien dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA al jarenlang informatie verzamelt over haar burgers. Telefoongesprekken worden opgenomen, internetverkeer wordt bijgehouden en metadata wordt verzameld. Allemaal onder het mom van nationale veiligheid en terreurbestrijding. Hier treft u alle publicaties van Marketupdate over dit onderwerp aan.

Interview: Edward Snowden

Edward Snowden gaf onlangs zijn eerste interview voor de Amerikaanse media. De zender NBC mocht Edward Snowden een aantal vragen stellen vanuit een hotelkamer in Moskou. Snowden was gevlucht naar Hong Kong en probeerde via Rusland en Cuba in Latijns-Amerika te komen, maar verder dan Rusland kwam Lees verder..

NSA antwoordt op TED speech Edward Snowden

Afgelopen week sprak Edward Snowden op de TED2014 conferentie. Snowden sprak over toezicht en vrijheid op het internet. “Je rechten doen ertoe”, aldus Snowden omdat “je nooit weet wanneer je ze nodig zal hebben.” Na afloop van de speech van Snowden nodigde de host van de conferentie de Lees verder..

Snowden:”Here’s how we take back the Internet”

Edward Snowden sprak enkele dagen terug op de TED2014 conferentie. Althans, de beste man was niet in levende lijven aanwezig. Hij bevindt zich nog steeds ergens in Rusland  maar sprak door middel van een scherm met webcam op een robot. Snowden spreekt over toezicht en vrijheid op Lees verder..

Edward Snowden: “De NSA kan je overal volgen”

Afgelopen week zond de Duitse televisiezender ARD een exclusief interview uit met klokkenluider Edward Snowden. Na lang zoeken hebben we eindelijk een volledige versie van het interview gevonden (de originele video is niet buiten Duitsland te zien). In het interview vertelt Snowden waarom hij vertrouwelijke informatie naar Lees verder..

Video: Reclame op bus bedankt Snowden

Edward Snowden is sinds zijn onthulling over de NSA persona non grata in Washington. Niet iedereen is het eens met de veroordeling van Snowden door de Amerikaanse machthebbers. Een actiegroep die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting kocht een paar weken terug advertentieruimte in op de Lees verder..

Europa stopt uitwisseling SWIFT bankgegevens met de VS

Het Europees Parlement heeft besloten om het SWIFT-akkoord op te schorten. Dat betekent dat financiële informatie van alle burgers in Europa niet meer gedeeld zal worden met de Verenigde Staten. Een kleine meerderheid van 280 tegen 254 stemde in met het voorstel van Sophie in ‘t Veld Lees verder..

Merkel mogelijk afgeluisterd door de NSA

Duitsland zegt aanwijzingen te hebben gekregen dat de mobiele telefoon van Angela Merkel wordt afgeluisterd door de Amerikanen. Weekblad Der Spiegel, dat het nieuws als eerste naar buiten bracht, stelt dat het om het privé toestel gaat van de bondskanselier. Mogelijk was ze al jaren het doelwit Lees verder..

Welke landen houdt de NSA in de gaten?

De Washington Post heeft een overzicht gemaakt van alle landen die door de NSA in de gaten worden gehouden. Of beter gezegd, alle landen waarvan er aanwijzingen zijn dat er meegeluisterd wordt door de Amerikaanse inlichtingendienst. Op het lijstje staan onder meer Rusland, China, India, Pakistan, Japan, Lees verder..

Brazilië stelt staatsbezoek VS uit wegens spionage NSA

De Braziliaanse president Dilma Rousseff stelt haar staatsbezoek aan de VS uit, omdat de NSA geen duidelijkheid kon verschaffen over mogelijke spionage in Brazilië. Door het staatsbezoek uit te stellen vraagt Rousseff aandacht voor de praktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst, die volgens haar inbreuk maken op de Lees verder..