Rabobank

Al het nieuws over de Rabobank.

32% Rabobank hypotheken onder water

De Rabobank merkt als één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland ook de gevolgen van dalende huizenprijzen. Uit een presentatie van de jaarcijfers van de bank blijkt dat in 32% van de gevallen de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis. Over de hele linie Lees verder..

Rabobank komt met reputatiemanager

De Rabobank gaat de imagocrisis te lijf met een reputatiemanager, een functie die vervuld zal worden door bankier Pim Mol (56). Mol heeft al twintig jaar ervaring in private banking en financiële dienstverlening aan vermogende particulieren, waarvan zes jaar bij de Rabobank. Met ingang van volgend jaar Lees verder..

Rabobank zoekt nieuw publiek voor ledencertificaten

De Rabobank heeft besloten haar ledencertificaten naar de beurs te brengen, zo schrijft het Financieel Dagblad vandaag. De ledencertificaten zijn achtergestelde leningen die bijdragen aan het eigen vermogen van de bank en die tot op heden uitsluitend een keer per maand op een interne markt voor Rabobank Lees verder..

Sipko Schat weg bij raad van bestuur Rabobank

Sipko Schat treedt terug uit de raad van bestuur van de Rabobank, zo lezen we vandaag in een persbericht op de website van de bank. Schat heeft al meer dan 25 jaar voor de Rabobank gewerkt en was sinds 2006 lid van de raad van bestuur. Hij Lees verder..

Verkoop ledencertificaten Rabobank sterk toegenomen

In de maand oktober zijn er een recordaantal ledencertificaten van de Rabobank verkocht, zo schrijft het Financieel Dagblad. Leden zouden boos zijn over het Libor-schandaal, waar de bank onlangs nog een recordboete van meer dan €700 miljoen voor kreeg. Het FD kreeg van een woordvoerder van de Lees verder..

Rabobank bestuursvoorzitter Piet Moerland stapt op

Piet Moerland legt zijn functie als bestuursvoorzitter bij de Rabobank per direct neer, zo meldt het Financieel Dagblad. Zijn voortijdige vertrekt houdt verband met de Libor affaire, waarvoor de bank onlangs een boete kreeg van ongeveer $1 miljard. Volgens ingewijden wordt Moerland tijdelijk opgevolgd door commissaris Marinus Lees verder..

Rabobank krijgt $1 miljard boete in Libor zaak

De Rabobank kan een boete van bijna $1 miljard tegemoet zien, zo schrijft de Financial Times. De bank krijgt de boete voor manipulatie van de Liborrente, de rente die banken onderling afspreken als basistarief voor de kredietverlening aan bedrijven en consumenten. Ook zou de bank gesjoemeld hebben Lees verder..

“Informatie over de Rabobank moet staatsgeheim zijn”

De Rabobank wil mogelijk informatie over de bank en over haar procedures aanmerken als een staatsgeheim, zo schrijft Webwereld. Dat zou de bank kunnen doen middels een proefproces tegen de Nederlandse overheid. Op die manier zou de bank haar afspraken met de overheid kunnen afschermen voor het Lees verder..

Rabobank: Pas op voor onze ledencertificaten

De Rabobank heeft afgelopen dinsdag alle 150.000 houders van Rabobank ledencertificaten een brief gestuurd om te waarschuwen voor de risico’s van deze certificaten. De bank adviseert om niet meer dan 20% van hun vermogen in de ledencertificaten te beleggen. Ook maakt de bank nog maar eens duidelijk Lees verder..