Sipko Schat weg bij raad van bestuur Rabobank

Sipko Schat treedt terug uit de raad van bestuur van de Rabobank, zo lezen we vandaag in een persbericht op de website van de bank. Schat heeft al meer dan 25 jaar voor de Rabobank gewerkt en was sinds 2006 lid van de raad van bestuur. Hij was tevens voorzitter van het internationale ‘Wholesale managementteam’, de afdeling van de Rabobank die verantwoordelijk is voor de fraude met de Libor-rente. De topman van de Rabobank, Piet Moerland, stapte onlangs op nadat de bank een boete van ongeveer $1 miljard had gekregen voor haar rol in de libor-affaire.

Onvoldoende draagvlak voor Sipko Schat binnen de Rabobank

Terwijl Moerland vertrok bleef Sipko Schat zitten, terwijl hij verantwoordelijkheid was voor de afdeling van de bank waar het allemaal zo mis ging. Schat kreeg steun van de toezichthouders, maar bij de aangesloten Rabobanken was er geen draagvlak meer voor de positie van Schat. Volgens president-commissaris Wout Dekker was dit een moeilijk besluit voor alle betrokken partijen. Rinus Minderhout, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, zegt dat de Rabobank een internationale topbankier verloren heeft. Een gewaardeerd collega die veel voor de Rabobank heeft betekend.

De raad van commissarissen van de Rabobank benoemt binnen afzienbare tijd een nieuw lid voor de raad van bestuur. De bank zal een onafhankelijke derde partij raadplegen om een beslissing te nemen over een mogelijke vertrekvergoeding voor Sipko Schat.

sipko-schat