Wikileaks

Wikileaks bracht veel nieuwe vertrouwelijke diplomatieke documenten naar buiten. In deze documenten komt ook naar voren dat goud een belangrijke rol speelt, veel belangrijker dan wat veel economen en analisten suggereren. Marketupdate dook in de Wikileaks cables en haalde er verschillende pareltjes uit. De teksten die Marketupdate presenteert beschrijven de turbulente periode van 1971 tot 1976.

Wikileaks lanceert ‘Jemen Files’

Wikileaks heeft vandaag meer dan 500 documenten vrijgegeven die afkomstig zijn van de Amerikaanse ambassade in Jemen. Het gaat om meer dan 200 emails en 300 documenten die verstuurd zijn in de periode van 2009 tot vlak voor het uitbreken van de oorlog in het voorjaar van Lees verder..

Journalisten als verlengstuk verkiezingscampagne Clinton?

Hillary Clinton organiseerde vorig jaar diners voor 65 journalisten en presentatoren van alle grote Amerikaanse media, zo blijkt uit de Podesta emails die Wikileaks heeft vrijgegeven. Het was een zogeheten off the record ontmoeting, wat wil zeggen dat de aanwezige ‘journalisten’ niets naar buiten mochten brengen over wat er tijdens het diner verteld Lees verder..

Apple speelt gegevens klanten door aan veiligheidsdienst

Apple doet niet moeilijk met het doorspelen van klantgegevens, zo blijkt uit de Podesta emails die Wikileaks heeft vrijgegeven. Een medewerker van Apple laat in een email aan John Podesta weten ‘duizenden keren per maand’ gegevens van Apple klanten en apparaten door te geven aan overheden. Het technologiebedrijf Lees verder..

Livestream: Wikileaks komt met nieuwe onthullingen over Clinton

Julian Assange van Wikileaks geeft om 10 uur een persconferentie geven waarop hij nieuwe informatie zal onthullen over Hillary Clinton. Hieronder kunt u de livestream volgen via Youtube. Assange: er komen 10 weken lang elke week onthullingen. Over wapens, olie, Google, de US-verkiezingen, surveillance. — Jeroen Wollaars (@wol) October Lees verder..

Boektip: The Wikileaks Files

In september werd een boek gepubliceerd over de Wikileaks documenten. In dit boek wordt uitgebreid beschreven welke tactieken de Verenigde Staten gebruiken om hun macht in de wereld te vergroten. Aan de hand van Wikileaks cables vinden veel anekdotische verhalen, zoals John Perkins beschrijft in zijn boek ‘Confessions of Lees verder..

Wikileaks cables: Hoe goud teruggebracht kon worden in het monetaire systeem

In 2013 hebben we op Marketupdate verschillende Wikileaks cables over goud gepubliceerd. Zoals u weet werden er door Wikileaks de laatste jaren heel veel vertrouwelijke documenten uitgelekt, die een inkijkje geven in de communicatie tussen ministeries van verschillende landen. Een aantal van deze cables bespreken tot in detail Lees verder..

Saud al Faisal: “Koppeling dollar staat niet ter discussie”

Onlangs publiceerde Wikileaks het eerste gedeelte van meer dan een half miljoen documenten van het Saoedische Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarvan een gedeelte als vertrouwelijk is aangemerkt. Op het moment van schrijven zijn er iets meer dan 60 duizend vertrouwelijke ‘cables’ vrijgegeven. Marketupdate zoekt de komende dagen de meest Lees verder..

Wikileaks cables: Saddam Hussein over het monetaire systeem

Een korte Wikileaks cable van 2 januari 1975 laat zien dat Irak onder leiding van Saddam Hussein zich ook bezig hield met de ontwikkelingen in het monetaire systeem na de ontkoppeling van de dollar in 1971. Tot die tijd accepteerden olieproducerende landen als Irak zonder problemen Amerikaanse dollars, Lees verder..

Wikileaks cables: “Futures verhogen volatiliteit goudprijs”

Ruim een jaar geleden bracht Julian Assange van Wikileaks een groot aantal vertrouwelijke documenten van de Amerikaanse regering in de openbaarheid. Deze artikelen, de zogeheten “Kissinger Cables”, geven ons inzicht in de onderwerpen die diplomaten, ministers en centrale bankiers achter de schermen bespraken in de periode van Lees verder..