World Gold Council

De World Gold Council publiceert regelmatig cijfers over de fysieke goudmarkt. De organisatie heeft verschillende kantoren verspreid over de hele wereld die in kaart brengen hoeveel goud er gemijnd en verhandeld wordt. Door haar uitgebreide netwerk heeft de World Gold Council veel inzicht in de ontwikkelingen in de goudmarkt. Marketupdate vat de rapporten van deze organisatie voor u samen en plaatst ze in dit dossier.

World Gold Council ziet vraag naar beleggingsgoud toenemen

Beleggers hebben in de eerste helft van dit jaar 11% meer beleggingsgoud gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat schrijft de World Gold Council in haar nieuwste kwartaalrapport dat deze week naar buiten werd gebracht. Vooral in China en India werden aanzienlijk meer gouden munten en goudbaren Lees verder..

Centrale banken kopen minder goud dan vorig jaar

Centrale banken hebben in het eerste kwartaal van dit jaar veel minder goud gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het World Gold Council. Kochten ze een jaar geleden nog 104,1 ton goud bij, in de eerste drie maanden van Lees verder..

Nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen

Met ingang van deze week moet beleggen in goud voor de Islamitische wereld toegankelijker worden, zo schrijft de World Gold Council. Zij ontwikkelden in samenwerking met de Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) een nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen. Daarmee kan een nieuwe doelgroep bereikt worden die alleen conform de Lees verder..

Chinese banken beheren ruim 2.500 ton goud

De voorbije jaren is China uitgegroeid tot de grootste producent en afnemer van goud ter wereld. Volgens de laatste schattingen beschikt het land over in totaal 16.000 ton aan goud. Daarvan is het grootste deel in private handen; niet enkel sieraden, want Chinezen kopen ook steeds vaker Lees verder..

Beleggers kochten dit jaar massaal goud

Beleggers hebben in de eerste helft van dit jaar een recordhoeveelheid van 1.063,9 ton goud aan hun portefeuille toegevoegd, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. Het was dit jaar voor het eerst dat er meer goud verkocht werd als beleggingsobject dan als sieraad, Lees verder..

WGC: Goudprijs stijgt door falend monetair beleid

De stijging van de goudprijs is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen in het monetaire beleid van centrale banken en in staatsobligaties. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven. Door de extreem lage rente moeten Lees verder..

World Gold Council: “Vraag naar goud naar recordhoogte”

De vraag naar goud is in het eerste kwartaal van dit jaar tot recordhoogte gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de vraag met 21% naar 1.290 ton. Zorgen over de wereldeconomie en negatieve rente was voor veel mensen reden om meer fysiek goud te kopen. Lees verder..

“Negatieve rente reden om meer goud te kopen”

Beleggers en vermogensbeheerders zouden in een wereld van negatieve rente twee keer zoveel goud in hun beleggingsportefeuille moeten aanhouden als normaal, zo schrijft de World Gold Council in een nieuwe publicatie. “Historisch gezien levert goud in periodes met een lage rente twee keer zoveel rendement op als Lees verder..

Vraag naar goud in 2015 onverminderd groot

De vraag naar fysiek goud was het afgelopen jaar onverminderd groot, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. Centrale banken kochten vorig jaar meer goud, terwijl de vraag naar sieraden wereldwijd juist wat daalde. De vraag naar goudbaren en gouden munten nam in Lees verder..