Effect van koerswisselingen op ons brein

Heerlijk als je je aandelen ziet groeien, alleen het kan soms weer net zo hard kelderen. Weet jij hoe erg de koerswisselingen op je brein effect kunnen hebben? Lees het hier!

Effect van fictieve angsten

In principe gaan koerswisselingen over fictieve angsten. Een positieve verandering brengt je in fijne sferen. Alleen afhankelijk van je inzet kan het ook zover gaan dat je spaargeld verdampt bij koerswisselingen. Feitelijk is er echter geen direct gevaar. Je staat niet oog in oog met een hongerige leeuw in het oerwoud. Het moeilijke voor je brein is echter dat die het verschil niet weet tussen fictief gevaar en direct gevaar. Het brein behandelt beide hetzelfde. Met als gevolg dus dat je steeds stress ervaart. De stress van die koerswisselingen komt beduidend vaker voor dan stress voor een hongerige leeuw. Stress is goed, zodat je alert kunt reageren, maar vraagt ook veel energie. Dus langdurige stress is ongezond voor je lichaam. Dat put uit en verlaagt je weerstand.

Wil je van die fictieve angsten af? Dan kan soms een visualisatie helpen. Meer over visualisatie vind je hier.

meer over visualisatie vind je hier

Effecten van geldgebrek

Als koerswisselingen leiden tot geldgebrek is dat heftig voor het brein. Het is bewezen dat het IQ tijdens geldgebrek zo’n 10 punten daalt. Bij geldgebrek ben je continue bezig om te overleven: kom ik rond met het geld dat ik heb, hoe ga ik om met schuldeisers, kan ik de boodschappen, de huur of de hypotheek straks nog betalen? Deze stress kan er ook voor zorgen dat je meer fouten maakt op het werk. De stress zorgt er ook voor dat het moeilijker is om verstandig keuzes te maken. Je hoofd focus ligt dan ineens op de korte termijn.

Mensen met geldgebrek komen ook eerder in de situatie terecht dat er loonbeslag plaatsvindt. Dit kost niet alleen een werknemer geld. Een werkgever kost dit al snel zo’n 10.0000 per werknemer. Dit komt niet alleen doordat diegene sneller fouten maakt, maar ook omdat diegene vaker ziek is en omdat er meer administratieve rompslomp bij komt kijken.

Ook interessant: het belang van flexibele werktijden

Wat te doen bij koerswisselingen?

Het helpt niet om niet in de paniek te schieten. Het is heel normaal dat er soms koerswisselingen zijn. Vaak is geduld belangrijk. Wachten totdat je aandelen weer meer waard zijn geworden in plaats van minder. De kunst is dus met koerswisselingen om comfortabeler te worden in het oncomfortabele. Dit kan je doen door het werken aan je mindset. Daarnaast is het begin belangrijk, preventie van stress. Dit doe je door niet te investeren als je het geld niet kunt missen. Je moet het als extra zien.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *