Jeugdwerkloosheid Eurozone stijgt naar 24,1%

De jeugdwerkloosheid in de Eurozone is in de maand september gestegen naar een record van 24,1%, zo maakte Eurostat vandaag bekend. In de 28 landen van de Europese Unie kwam de jeugdwerkloosheid uit op 23,5%. Een maand geleden waren deze cijfers nog respectievelijk 23,1% en 23,6%. De werkloosheid onder jongeren beneden de 25 jaar is het meest problematisch in Griekenland (57,3%), Spanje (56,5%) en Kroatië (52,8%). Meer dan de helft van de jongeren kan daar geen werk vinden. In Duitsland en Oostenrijk hebben jongeren nog de meeste kans om een baan te vinden, want hier ligt de werkloosheid op respectievelijk 7,7% en 8,7%.

Werkloosheid Eurozone naar 12,2%

Voor de totale beroepsbevolking liggen de werkloosheidspercentages een stuk lager, maar een gemiddelde van 12,2% voor alle zeventien landen van de Eurozone is nog steeds niet bepaald om over naar huis te schreven. Een klein lichtpuntje is dat de werkloosheid volgens de definitie van Eurostat de afgelopen maand niet verder is opgelopen. Ook de werkloosheid in de 28 landen van de Europese Unie bleef in september onveranderd op 11%. Vergeleken met een jaar geleden is de werkloosheid wel verder opgelopen, in de Eurozone met 0,6 procentpunt en in de Europese Unie met 0,4 procentpunt.

Zero Hedge maakte een nieuwe grafiek van de jeugdwerkloosheid in Europa. Deze laat zien dat de werkloosheid begon te stijgen na de val van Lehman Brothers. Hoewel dat al meer dan vijf jaar geleden was kunnen we uit onderstaande grafiek nog geen herstel aflezen. Vooralsnog lijkt de werkloosheid over de hele linie alleen maar verder te stijgen.

Jeugdwerkloosheid in de Europese Unie blijft stijgen

Jeugdwerkloosheid in de Europese Unie blijft stijgen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Jeugdwerkloosheid Eurozone stijgt naar 24,1%

  • de dakgoot

    Jeugdwerkeloosheid geeft vaak het percentage jongeren zonder baan, en houdt daarbij geen rekening met jongeren die bijvoorbeeld studeren en helemaal geen baan willen.

    Dat daargelaten geeft de tijdreeksgrafiek wel duidelijk de invloed van de crisis aan, waarbij eigenlijk vooral Griekenland en Spanje problemen hebben, en Italië, Ierland en Portugal in mindere mate.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo