Euforie

De NYSE schuld-margins staat op absolute recordhoogte met 2,5% van GDP! Dat betekent dat er met steeds meer geleend geld op de beurs wordt belegd. Aandelen hebben nu *cultstatus*. Buy-the-dips, want beurzen gaan in 2014 nog eens 10% verder omhoog en de meeste economieën gaan nu uit hun startblokken???

NYSE Margin Debt naar recordhoogte

NYSE Margin Debt naar recordhoogte

Euforie op de beurs

De parabolische fasen van de S&P worden steeds driftiger in navolging van al de monetaire expansies (fractaal theorie). De propaganda van het financiële rijkdom-effect en het economische optimisme blaast de crisisstemming van haar sokkel. All is well!

De oplopende totale financiële markt kapitalisatie (& schuld) tegenover het GDP van alle landen is reeds krankzinnig hoog!

Balanstotaal Federal Reserve en de S&P 500 index

Balanstotaal Federal Reserve en de S&P 500 index

Geen correcties maar interventies

Aandelen, obligaties en schulden (financiën) zijn overal een veelvoud van het GDP (de economie). Het zou normaliter slechts de helft mogen zijn. Dit moet dan doorgaan voor het economisch stimulerende wealth-effect waar Bernanke naar verwijst ter onderbouwing van het expansieve monetaire beleid van de Federal Reserve. Een totaal absurde grondslag, natuurlijk. Men blijft deze dynamiek crescendo propageren ten nadele van goudmetaal rijkdom reserve consolidatie. Dit systeem kan dus niet meer corrigeren (crashen). Iedere nadelige uitwas zal kunstmatig weggewerkt worden door interventies van centrale banken…

De doom zit hem niet in de crash-dreiging maar in de continuatie van het foute & falende economisch-financieel systeem. Geen beurscrash en enkel wat dipjes die zelfs geen correcties zijn. In dergelijke toestand moet het systeem ook goud opwaardering buiten alle radars houden door het laag bij de grond te drukken. Chinezen denken daar anders over. Ze staan aan te schuiven om hun rijkdom vast te leggen in fysiek goud.

Het draait hem nu allemaal rond de dollar-index als spil van de financiële industrie. Een sterke aanhoudende stijging van de dollar rente zal voor de hele wereld aangeven dat de dollar z’n laatste uur geslagen is. Misschien is het niet aangeraden om op dit event te blijven wachten zonder afdoende bescherming…

Door: 24 karaat

Chinezen kopen goud en sieraden

Chinezen kopen goud en sieraden

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.