Bankruptcy Bombshell For U.S. States

De Amerikaanse federale overheid heeft gigantische tekorten, dat geldt ook voor de afzonderlijke staten en lokale overheden. Een bailout zal politiek lastig worden omdat het Republikeinse congres juist de begroting op orde wil krijgen. Het congres snapt natuurlijk ook wel dat wanneer het geld echt op is er iets besloten moet worden.
De New York Times beschreef de politieke stilte rond de geluiden om de wet zo aan te passen dat Amerikaanse staten de mogelijkheid krijgen faillissement aan te vragen. Een faillissement gaat uiteraard ten koste van obligatiehouders maar ook van gepensioneerden die uit de belastinginkomsten gefinancierd worden.
De angst voor een dergelijk scenario heeft er inmiddels al toe geleid dat in de laatste twee maanden $25 miljard uit de obligatiemarkt voor munibonds is gestroomd. Dat is geen goed teken voor de financiering van tekorten. Op MoneyAndMarkets.com kwamen wij de volgende samenvatting tegen.  
Lees ook het artikel in de New York Times.
Het Center on Budget and Policy Priorities (CBPP) kwam met een zeer gedetailleerd overzicht van de financiële van de afzonderlijke staten: 44 van de 50 staten komen miljarden dollars tekort. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo