Chinese goudproductie naar nieuw record

De Chinese goudproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste goud producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China importeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid goud over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste goud consument ter wereld.

 

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde goud naar de kluizen vloeit van de People’s Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar goudreserves al vergrootte van 395 ton goud naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.

 

In het verleden heeft de Chinese overheid de precieze cijfers over een stijging van de goudreserves pas naar buiten gebracht op het moment dat het de Chinese overheid goed uitkwam. Verwacht wordt dat dit in de (nabije) toekomst niet anders zal zijn.

 

China heeft zich de laatste jaren onder de grote spelers op de goud markt geschaard. De Chinese bevolking wordt sinds enkele jaren aangemoedigd om goud te bezitten en Chinese beleggers gebruiken goud (en zilver) steeds meer om zich te beschermen tegen inflatie en de volatiele Chinese beurs. Een sterk stijgende prijs zal niet in het belang van China zijn, maar een sterke prijsdaling ook niet.

 

Anders gezegd, China zal in het geval dat de goudprijs te ver daalt of juist wanneer het politiek een signaal wil afgeven, de stijging van haar goudreserves aankondigen.

 

Bronnen:  http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page34?oid=119524&sn=Detail&pid=92730 en http://www.gold.org/

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo