Correctie Goud En Zilver Houdt Aan

Zowel goud als zilver hadden afgelopen week te maken met een stevige correctie. Aan het begin van de week leken beide edelmetalen langzaam op te krabbelen maar opnieuw laat zowel de goud- als zilverprijs lagere waarden zien. De daling van de goud- en zilverprijs ging gepaard met een stijging van de dollar.

Afgelopen vrijdag verscheen er in de Duitse krant Der Spiegel een artikel waarin de overweging van Griekenland om uit de eurozone te stappen kenbaar werd gemaakt. In Luxemburg gingen de Europese ministers van Financiën over de crisis in beraad. Op maandag verlaagde bovendien kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de kredietwaardigheid van Griekenland. Het heeft er alle schijn van dat Griekenland opnieuw Europese noodsteun zal gaan ontvangen. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de dollar ten opzichte van de euro in waarde steeg.

Niet alleen goud en zilver daalden afgelopen week, over de hele linie hadden grondstoffen te maken met correcties. Ook koper, zink en olie daalden. Aan het begin van de week schreven we over de margeverhogingen in de zilvermarkt (COMEX). Ook in de oliemarkt maakte de CME Group bekend dat de marges voor oliefutures verhoogd werden. Deze verhogingen zetten de grondstofprijzen onder druk omdat men door deze margeverhogingen of geld bij moet storten of het termijncontract moet verkopen.

Waar zilver op 28 april nog bijna $50 per troy ounce noteerde, staat de zilverkoers momenteel op $34 per troy ounce. Deze forse correctie was het gevolg van speculanten die hun winst namen bij de naderende all time high. Bovendien besloten veel beleggers door de margeverhogingen op zilverfutures hun papieren positie te sluiten. Op het huidige prijsniveau van zo’n $34 per troy ounce lijkt de zilverprijs weer enigszins te stabiliseren. Voor de beleggers in fysiek zilver is de daling een uitgelegen moment om een nieuw instapmoment te bepalen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo