Crisis in beeld en grafiek (21/12/11)

De Russen maken er geen geheim van dat ze hun goudvoorraden laten toenemen. De Russen kochten in de maand november opnieuw 100,000 ounces goud en zijn nu in het bezit van 28,1 miljoen ounces goud (ongeveer 796 ton). Sinds het begin van 2008 verdubbelde Rusland haar goudreserves.

 
De toename van de Russische goudreserves is in lijn met langetermijnvisie van het land waarin ze probeert haar valutareserves te diversifiëren. Binnen deze visie is steeds minder plek voor Amerikaanse staatsobligaties.

 
In de dagelijkse kost van gisteren plaatsten we al een grafiek waarin te zien is dat de republikeinse presidentskandidaat Ron Paul de leiding heeft genomen in de peilingen voor de “primaries” in de Amerikaanse staat Iowa. De “primaries”in Iowa is de eerste van een reeks voorverkiezingen om de presidentskandidaat te kiezen. De democratische presidentskandidaat is duidelijk, dat wordt de zittende president Barack Obama. Bij de republikeinen heerst de afgelopen maanden een verwoede strijd tussen de verschillende kandidaten en is er al sprake geweest van verschillende “front-runners”
 
Zoals op de onderstaande grafiek te zien is begon Mitt Romney als favoriet en namen achtereenvolgens Rick Perry, Herman Cain en Newt Gingrich het stokje over. Deze heren hebben, met uitzondering van Romney, te maken gehad met een hoge piek in populariteit, gevolgd door een diep dal. Romney blijft enigszins constant in de peilingen en Ron Paul stijgt de afgelopen maanden gestaag in de peilingen. De “primaries” vinden plaats op 3 januari 2012 en de winnaar zal, zo leert de geschiedenis, kunnen meeliften op de grote publiciteit van het “evenement”. De winnaars van de “primaries” werden, als de “primaries” van de democraten en republikeinen bij elkaar worden opgeteld en herverkiezing buiten beschouwing wordt gelaten, in acht van de vijftien gevallen de uiteindelijke presidentskandidaat.

Voor een interessant optreden van Ron Paul bij Jay Leno verwijs ik u naar de Dagelijkse kost van vandaag (filmpje is helemaal onderaan te vinden). 

Bronnen:
Ritholtz

 

 
 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo