Dagelijkse kost 29 maart 2012

Nieuws vanuit Nederlandse media..

Kabinet Rutte
Ooit heb ik iemand op TV horen zeggen dat zijn vader hem de politiek altijd uitlegde in drie woorden: “Theater, theater. Theater”. We wachten de ontwikkelingen net zoals u maar af.

  • Onderhandelaars weer in Catshuis (NU.nl)

JSF en een anekdote
Het onderwerp staat al jaren op de agenda en het blijft maar niet ophouden: de JSF wordt weer duurder. Jaren geleden schoof ik aan de bar aan bij mijn geliefde oud-studentenvereniging en werd ik op een nieuw drankje gewezen. Nu had ik al talloze keren een jenever bitter lemon, oftewel een straaljager ingeschonken (boven de 12% promilage haak ik overigens geheel af..), maar het nieuwe drankje JSF kende ik nog niet. Toen ik naar de bekende weg vroeg kreeg ik als antwoord dat deze nieuwe toevoeging precies hetzelfde is als een straaljager, alleen een dubbeltje duurder..

  • 'JSF gaat VS weer meer geld kosten' (NU.nl)

Wall Street aan de Amstel
Na Havana aan de Amstel kunnen we nu ook spreken over Wall Street aan de Amstel. Zonder verder commentaar lezen we in het FD:

Meer banken naar Amsterdam trekken
[..] De gemeente Amsterdam spant zich al langer in om meer banken, vooral uit opkomende economieën, naar de hoofdstad te trekken. Ruim een jaar geleden opende het Chinese ICBC, ’s werelds grootste bank, er een kantoor. Toen zei wethouder Carolien Gehrels (Economische Zaken) ook te mikken op banken uit India en Japan

  • Grootste bank van India wil vestiging in Amsterdam (FD)

Wolfgang Schaüble
Nog niet zo heel lang geleden werd er forse kritiek geuit op Wolfgang Schaüble vanwege de scherpe randjes in zijn karakter. Een jaar later is hij de meest geschikte kandidaat om de EcoFin te leiden. Dat is de Europese ministerraad voor Financiën. Het zou geen verkeerde kandidaat zijn..

  • 'Schäuble vrijwel zeker leider eurogroep' (RTL-Z)

Schaüble is ook om wat betreft het tijdelijk verhogen van het noodfonds. Na Angela Merkel is ook hij nu een stuk toeschietelijker.

  • Schäuble pleit voor groter noodfonds (RTL-Z)

In ander nieuws:

  • 'Griekenland is er nog niet' (NU.nl)
  • Rijk vreest run op vangnet gemeenten (FD)
  • Schäuble pleit voor groter noodfonds (NU.nl)
  • 'Tepco vraagt om miljardenkapitaalinjectie' (NU.nl)

Nieuws uit buitenlandse media..

Iraanse olie: grafiek..

Bron / analyse: A Noose Is Tightening As War Looms (King World News)

Britten zijn gokkers
We lezen in de Britse krant de Telegraph:

Treasury forecasters rely on odds calculated by William Hill, the bookmaker, to assess the likelihood of another economic collapse, a top official has revealed. In a candid admission to MPs, Professor Steve Nickell said he tued to the betting shop to find out whether Euro is likely to fail in the course of his work at the Office of Budget Responsibility.

  • Will euro last? Let’s see what William Hill says (Telegraph)

Ieren willen deal met de ECB
Opmerkelijk. De Ierse overheid onderhandelt met de ECB over het aanpassen van leningsvoorwaarden voor de leningen van de genationaliseerde banken.

Regeren is vooruitzien?
In Amerika werkt centrale planning iets anders. Daar is regeren heel snel meer uitgeven zodat het schuldplafond net voor presidentsverkiezingen gehaald wordt. Zero Hedge extrapoleert een trend:

  • US Debt Ceiling D-Day: September 14, 2012 (Zero Hedge)

Only in de Daily Mail!

  • A national sex strike! Spain's 'high-class hookers refuse to sleep with bankers until they open up credit lines to cash-strapped families' (Daily Mail)

Bundesbank blundert..
Scherpe en terechte bijdrage van Lisa Pollock van FT Alphaville. De titel (hieronder) zegt in feite alles. Die titel is voor FT Alphaville ietwat overdreven wat benadrukt wordt. Dat maakt het niet minder terrecht, want wanneer vrouwen gestigmatiseerd worden met de stelling dat een grotere vrouwelijke vertegenwoordiging in bestuurlijke functies tot “een meer risicovolle vormen van ondeemen” leidt, dan doen de onderzoekers iets mis.

Schijnbare en statistische verbanden zijn niet hetzelfde als een daadwerkelijk causaal verband. Bovendien is er een ongelooflijke simpele stelregel van toepassing: géén enkele kansdistributie in de sociale wetenschappen zegt iets over de individuele uiting ervan in de praktijk. De publicatie die via de Duitse centrale bank verscheen wordt kritisch becommentarieerd. Alleen op basis van de stelregel kan je vermoeden dat de conclusies van het onderzoek niet te handhaven zijn..

  • BUNDESBANK COMES OUT AGAINST WOMEN, WAR ON ALL GOOD THINGS CONTINUES. PUPPIES AND ICE CREAM TARGETED NEXT (FT Alphaville)

In ander nieuws:

  • Full text: Moody’s takes actions on seven Portuguese banks; Outlook negative (Credit Writedowns)
  • On health-care hearing’s last day, Supreme Court weighs Medicaid expansion (Washington Post)
  • Farm Workers Get Beat Up in Florida Fields and the US Senate (Mother Jones)

Net binnen, de laatste bijdrage van Paul Mylchreest! Gegarandeerd koren op de molen van 'gold bugs':

  • Paul Mylchreest: Gold price suppression caught red-handed (GATA)

Tot slot.

Via Dumpert, “Don't try this at home”..

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo