Dagelijkse kost 6 februari 2012

Nieuws uit Nederland:

  • Vlissingen: grootste aluminiumvoorraad (FD)
  • ‘Openbaar vervoer duurder door schulden TLS’ (NRC)
  • Griekse politiek bijeen voor crisisoverleg (NU.nl)
  • Papademos’ crisisberaad Athene mislukt (FD)
  • 'Chinese steun aan Europa is in eigen belang' (NU.nl)
  • 'China wordt grootste exportmarkt voor EU' (NU.nl)
  • Blauwe brief gaat verdwijnen (NOS)
  • ‘EBA kritisch over groot deel kapitaalplannen banken’ (FD)
  • Schuldwet knevelt alle lagen overheden (FD)
  • De nieuwe topman van Deutsche Bank is een controversiële zakenbankier (FTM)
  • Politici doen maar wat (René Tissen; RTL-Z)

Cartoon!

Credits: WilliamBanzai7

Nieuws uit buitenlandse media:

Ten aanzien van de onderstaande berichten, “there is more than meets the eye”.

  • As Anger Over Russian Syria Veto Mounts, Putin “Briefly” Leaves Europe In The Cold (Zero Hedge)
  • Russia's Gazprom admits cutting gas supplies to Europe for short time (Platts)

Must read!

  • Fear and loathing in the American Gulf (Asia Times)

Persvrijheid? Zodra het lastig wordt, dan moet de camera uit. Uiteraard omdat een vergunning en toestemming nodig is..

  • 'Gasland' filmmaker arrested at House hearing on fracking (USA Today)

MERS. Voor de trouwe lezers mag dit geen verrassing meer zijn. De Amerikaanse hypotheekmarkt is een juridische chaos en dat is niet één-twee-drie opgelost..

  • Kiss The Foreclosure Settlement Goodbye: Bank of America, Wells And JP Morgan Are Sued Over Use Of MERS (Zero Hedge)

Wij noemen dit met een knipoog “Nobelprijsinflatie”:

  • Nobel peace prize jury under investigation (Yahoo!)

Romney heeft in Nevada de Republikeinse voorverkiezing gewonnen, maar de stemmen zijn na 24 uur nog steeds niet allemaal geteld of verwerkt.

  • Romney Wins Nevada Caucuses; Gingrich to Stay in Race (Bloomberg)
  • Nevada caucuses: State GOP rolls snake eyes (Politico)
  • Marc Faber: “Ron Paul Would Be A Very Good President” (Zero Hedge)

Uit het berichtje van Zero Hedge het volgende rijtje van goed ingevoerde financieel commentatoren die zich uitspreken vóór Ron Paul. Dat zijn niet de minste namen..

Other recent Ron Paul endorsements:

    Nassim Taleb: “Ron Paul Is The Only One I Trust”
    Bill Gross: “I Am A Little Ron Paulish”
    Jim Rogers: “I Am Jim Rogers And I Support Ron Paul”
    Peter Thiel
    Stephen Colbert

and of course,

    Snoop Dogg

Gelukkig zijn wij niet de enige die de compleet onzinnige dictatoriale bevoegdheden die overheden zich willen toe eigenen niet zien zitten. Indien een partij beschuldigd wordt van het overtreden van de wet, dan moet men naar de rechter stappen. Althans, zo werkt dat in een democratische rechtsstaat. Zonder tussenkomst van een rechter het heft in eigen hand nemen is voor niemand weggelegd, dus óók niet voor de overheid. Het per decreet uit de lucht halen van een website is in strijd met alle basis beginselen van onpartijdig recht. Europeanen zijn zoals uit de onderstaande kaart met plaatsen waar afgelopen weekend protesten waren tegen dit verdrag niet voor niets fel gekant tegen ACTA. Nu de Europese politiek nog.

Bron: Europe Rises Up Against ACTA (Washington's Blog)

Waar we al jaren op wijzen werd dit weekend in een geweldige analyse van Zero Hedge weer eens haarfijn duidelijk gemaakt: statistieken worden in de Verenigde Staten wel op een zeer dubieuze wijze opgeleukt. De Amerikaanse werkloosheid ligt pijnlijk hoog en toont het falen van de het monetaire en fiscale beleid aan. Dat is lastig te verteren en dus worden de statistieken op een creatieve manier bewerkt zodat het minder erg lijkt dan het daadwerkelijk is. Wanneer je als wetenschapper een dergelijke methodiek erop nahoudt dan is de kans levensgroot dat je zonder pardon ontslagen wordt. FT Alphaville pakte de analyse van de Japanse financial Nomura erbij die tot dezelfde conclusie is gekomen.

  • Explaining Yesterday's Seasonally Adjusted Nonfarm Payroll “Beat” (Zero Hedge)

Via FT Alphaville:

  • US unemployment “progress” (FT Alphaville)
  • I Can’t Take It Anymore! When Will The Govement Quit Putting Out Fraudulent Employment Statistics? (Economic Collapse)

Altijd handig. GATA heeft een speciale pagina gemaakt voor alle vragen ten aanzien van het risico dat de Amerikaanse overheid goud van haar onderdanen invordert. Voor de medewerkers van DNB en Klaas Knot in het bijzonder een pagina die ons inziens het bezoeken waard is..

  • 'Confiscation' page added to GATA's Inteet site (GATA)

Griekenland. Tja, wat moeten we er nog over zeggen? Griekenland is failliet en dat levert een buitengewoon precaire situatie op. Gisteravond waren er voor de zoveelste keer rellen in de straten van Athene en greep de oproerpolitie weer eens in.

Wanneer het onverhoopt misgaat dan kan de druk in de financiële snelkookpan, de pan wel eens teveel worden. Hoe je het wendt of keert, als er geen oplossing komt, dan kost die ontzettend veel geld. Als er wel een oplossing komt, dan kost die eveneens heel veel geld. De vraag is natuurlijk wie de rekening gaat betalen en natuurlijk is niemand bereid om (volledig) voor de verliezen op te draaien. In de tussentijd zijn Griekse burgers letterlijk keihard de klos. Naar verluid worden er loonsverlagingen in de private sector tot 25% geëist en moet er flink gekort worden op pensioen. Tot 35%!! Dat is electoraal uiteraard onverkoopbaar en dus zijn de onderhandelingen vastgelopen. Eén van de laatste berichten via Spiegel:

  • Euro-Retter nehmen Griechen in die Mangel (Spiegel)

Tot slot.

Het belang van voedselveiligheid is ongelooflijk belangrijk. Als stelregel mag daar geen enkel financieel belang ontstaan die er een loopje meeneemt of kan nemen.

In het verleden hebben we er al eens aandacht aan besteed en dat blijven we net zo lang doen als nodig is, want Monsanto doet weer eens van zich horen. Nou ja, Monsanto, een hooggeplaatste oudfunctionaris van Monsanto – Michael Taylor – is kandidaat om een topfunctie te gaan bekleden bij de Food & Drug Administration (FDA). Die overheidsinstantie faalt al jaren (we volgen véél nieuws..) en die instantie bepaalt of producten en medicijnen op de markt mogen worden aangeboden. Dat dit soort benoemingen van industry-insiders een recept voor een ramp zijn weten we maar al te goed. De systematische fraude in de financiële industrie werd ontegenzeggelijk mogelijk gemaakt door toezichthouders die het toezicht uitbesteedde aan diegenen waarop toezicht moest worden gehouden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo