De Achtste Dag: Documentaire over de financiële crisis

In 2008 brak de grootste crisis uit sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. Om te voorkomen dat het financiële systeem zou vastlopen werd besloten de meeste banken met overheidsgaranties en belastinggeld overeind te houden. Bijna tien jaar later lijkt de crisis helemaal achter ons te liggen en groeit de economie weer, terwijl er op Europees niveau verschillende vangnetten en procedures werden opgesteld om een toekomstige crisis effectiever aan te kunnen pakken.

Hoe kijken de Europese regeringsleiders en centraal bankiers van toen terug op deze periode? In de nieuwe documentaire De Achtste Dag vertellen onder andere Wouter Bos, Nout Wellink, Jan-Peter Balkenende, Yves Leterme en Jean-Claude Trichet hoe ze deze periode beleefd hebben. Ook blikt de documentaire vooruit op de toekomst. Hoeven we ons geen zorgen meer te maken? Of kan het allemaal zo weer mis gaan als na de val van Lehman Brothers?

Deze nieuwe documentaire van Yan Ting Yuen en Robert Kosters is vanaf 26 april te zien in filmtheaters. Twee dagen eerder wordt de documentaire ook vertoond in De Balie, waar Jean-Claude Trichet na afloop in gesprek zal gaan met Joris Luyendijk.

Update: De documentaire is inmiddels online te bekijken op de website van de NPO.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo