Debt crisis could trigger new economic meltdown: Obama

President Obama ziet de bui al hangen als het schuldplafond niet verhoogd wordt. Hij ziet in dat geval een herhaling van de financiële meltdown zoals in 2008 in het verschiet. Hij stelde dat niet alleen het Amerikaanse financiële stelsel schade toe wordt berokkend als het schuldplafond niet verhoogd wordt; de effecten zullen wereldwijd voelbaar zijn. Hij voert met deze uitspraken de druk op de Republikeinen verder op door de verantwoordelijkheid bij hen neer te leggen.    

http://economictimes.indiatimes.com/news/inteational-business/debt-crisis-could-trigger-new-economic-meltdown-obama/articleshow/8851661.cms

En niet alleen Obama waarschuwt voor het uitblijven van een verhoging. Ook Ben Beanke waarschuwt hiervoor omdat dit het vertrouwen van beleggers in de Amerikaanse kredietwaardigheid zou schaden. Beanke roept de Republikeinen op geen politiek spel te spelen met het schuldplafond dat zij als pressiemiddel gebruiken voor fiscale hervormingen (lees: Obama's uitgaven voor de gezondheidszorg). 

http://www.marketwatch.com/story/beanke-dont-play-politics-with-debt-limit-2011-06-14

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo