‘Detroit gevaarlijk voor bezoekers’

Doordat een groot gedeelte van de bevolking van Detroit samen met de industrie vertrokken is (van bijna 2 miljoen inwoners in 1950 naar minder dan 1 miljoen inwoners nu) loopt de stad veel belastinginkomsten mis. Er staan naar schatting bijna 100.000 woningen leeg, een cijfer dat goed in beeld kan worden gebracht met Google. Daardoor moet er veel bezuinigd worden, ook op het politieapparaat. Het gevolg daarvan is dat de agente steeds langere diensten moeten draaien, minder salaris krijgen en zich steeds vaker in gevaarlijke situaties moeten begeven. Detroit is, gemeten naar het aantal moorden, meest gevaarlijke stad van de VS. De middelen die nodig zijn om de leefomgeving te verbeteren zijn er niet.

Donato Iorio, vertegenwoordiger van de Detroit Police Officer Association (DPOA), zegt dat de politiemacht van 2.000 agenten snel krimpt. Sinds het begin van de zomer hebben honderden agenten hun werk al opgezegd. Volgens Iorio zijn de agenten die zijn gestopt met het werk ontmoedigd door de 12 uur durende diensten en het relatief lage salaris. De vertegenwoordiger zei dat de politie van Detroit nu minder mankracht heeft dan ooit tevoren, terwijl de misdaadcijfers door het dak gaan. Er zijn nu duizend agenten minder tien jaar geleden en het aantal moorden is gestegen.

Het probleem van Detroit is tekenend voor de teloorgang van de VS. De industriële basis is voor een groot gedeelte verhuisd naar Azie en de grote autofabrikanten uit de VS hebben de vraag naar kleinere en efficiëntere auto's te lang genegeerd. De politie van Detroit deelde afgelopen week onderstaande flyers uit om de aandacht te vragen van het publiek.

Politie van Detroit deelt flyer uit om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden

Een groot gedeelte van de stad Detroit is in verval en vormgt een voedingsbodem voor misdaad

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo